Maldivi

Kratak opis - Maldivi

Sunce, pesak i more, hiljadu "Robinson Kruso" ostrva, masivne lagune različitih dubina i beskonačne nijanse mora, blistavi podvodni koralni vrtovi... Prirodna kombinacija idealanog tropskog odredišta za odmor.

 

Međutim, na Maldivima postoji i više od toga.

 

Maldivi se nalaze jugozapadno od Sri Lanke, na ekvatoru. Sastoje se od 1.190 koralnih ostrva i čine arhipelag od 26 velikih atola. Klima je topla, a Sunce sija cele godine.

 

Ponosna istorija i bogata kultura evoluirala je iz prvih doseljenika koji su u antičko doba putujući morem stizali iz raznih delova sveta. Zato su Maldivi dans mešavina raznih kultura koje su ovde dolazile, prolazile i ostavljale svoj uticaj. Nešto od domaće muzike i plesa podseća na Afriku, s prepoznatljivim bubnjevima i pesmama. Veliki je uticaj Južne Azije u muzici i plesu, a posebno u tradicionalnim jelima.

 

Voda se smatra jednom od najlepših na svetu - do 50 metara vidljivosti, veoma topla i bogata predivnom florom i faunom, pa su Maldivi raj za ronjenje.

 

Info

  • Prosečna temperatura na Maldivima je od 29 do 32 stepena Celzijusa.
  • Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoevropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Sri Lanke.
  • Za posetu Maldivima morate imati vizu. Viza se izdaje besplatno na graničnom prelazu i vredi 30 dana.
  • Nudizam nije dozvoljen, a ni i sunčanje u toplesu.

Vaši utisci - Maldivi


2.4
Na maldivskom arhipelagu letovao sam sa ženom na north Male atolu - ostrvo Thulagiri koje je, u tom trenutku, nudilo dovoljno privatnosti, sa jedne, i intimnosti malog ostrva, sa druge strane. Pod intimnošću podrazumevam...

Putopisi - Maldivi

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte