Pregled vesti za Septembar:


 • Provedite Noć veštica u Drakulinom zamku

  Najbitniji dan u godini za ljubitelje glavnog junaka romana Brema Stokera sigurno je 31. oktobar. Halloween ili Noć veštica je sekularni praznik koji vuče svoje korene od hrišćanskog praznika Dana svih svetaca i keltskog festivala Samhaina (prvobitno Samuin, što je izvedenica iz Staroirske reči koja znači „kraj leta“). ...»

  27. 09. 2016. - 1 komentara
 • Čudna mesta u Nevadi: Od grada duhova do kafića u kom se skidala Rakel Velč

  U zapadanom delu Amerike nalazi se Nevada i grad greha Las Vegas. Ipak, Nevada u svom turističkom aranžmanu nema samo kockarnice, već ima i neka od najčudnijih mesta za putovanje na svetu. Upoznajte ih. ...»

  22. 09. 2016. - 1 komentara
 • Kenija: Srce i dragulj Afrike

  Moj prvi susret sa Kenijom je bio za sada poslednji odmor, gde sa sobom nisam poneo ni telefon ni laptop. Jednostavno, bila je to potreba da se ode van moderne civilizacije daleko. Afriku, sam imao prilike da upoznam nekoliko puta - ali samo severni deo....»

  19. 09. 2016. - 0 komentara
 • Pobegnite na vikend odmor

  Iskoristite poslednje dane, dok su još temperature u plusu da vikend provedete daleko od gradske vreve. Organizujte sebi odmor i smeštaj po meri džepa i ukusa. Naš predlog za ljubitelje planinskog vazduha je da krenete put Zlatibora, Kopaonika ili Stare Planine....»

  16. 09. 2016. - 0 komentara
 • Top 10 kraterskih jezera

  Kraterska jezera su se formirala u vulkanskim ili udarnim kraterima. Vulkanski krateri nastaju tako što se vulkan uruši i nastaje krater koji se ispuni vodom, (naziva se i kaldera) i oblikuje jezero. Udarni krateri nastaju, najčešće udarom nekih nebeskih tela, najčešće meteorita, u tlo i prave udubljenje, a manji broj nastaje i vulkanskom aktivnošču. Ova jezera su fascinantno lepa, neobična i prava su atrakcija. Njihov oblik, boja i sama...»

  14. 09. 2016. - 0 komentara
 • Koje je najbolje vreme za obilazak Evrope?

  U žargonu turističke industrije, godina je podeljena na tri sezone - vrhunac sezona (okvirno od juna do avgusta), sezona “rame” - opuštajuća (od aprila do maja i od septembra do oktobra) i van-sezona (od novembra do marta). Svaka od sezona podrazumeva različito ponašanje na putovanju pa je korisno znati kako da se pripremite za odmor, bilo da putujete u vrhuncu, ili pak, van sezone. Većina putnika samo želi da što pre ode na putovanje,...»

  09. 09. 2016. - 1 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2019