Pregled vesti za Mart:


 • Japanci slave praznik cvetanja trešnje

  Dok je kod nas loše vreme, sneg i kiša, u Japanu je stiglo pravo proleće. Japanci radosno isčekuju tradicionalni praznik Sakura, Dan cvetanja stabla trešnje. Za njih cvetanje trešnje predstavlja simbol sreće, označava dolazak proleća, ali i početak školske i fiskalne godine. Oni se okupljaju se ispod stabala i uživaju sa voljenima u njihovim ružičastom cvetovoma....»

  29. 03. 2013. - 7 komentara
 • Rimski gradovi u Srbiji

  U Srbiji je rođeno 17 rimskih imperatora, a na njenoj teritoriji nalaze se impresivni vidljivi tragovi slavne Rimske Imperije (27 p.n.e. – 476 g.), kako svedoče istorijski izvori i arheološka istraživanja. Sremska Mitrovica ili Sirmijum, Viminacijum kod Kostolca, Feliks Romulijana kod Zaječara, Dijana kod Kladova, Naisus ili Niš su samo neki od rimskih gradova u Srbiji. ...»

  28. 03. 2013. - 42 komentara
 • Popularni trend u svetu: selfnes

  Odličan način da se pobegne od stresne svakodnevice i “odmore oči” u prirodi je odlazak u slovenačku Terme Olimiu, koja se nalazi na četiri sata vožnje od Beograda. Ovo je prva banja u regionu gde je zaživela ideja selfnesa, čija je prva i osnovna ideja da usadi promenu razmišljanja i da nauči kako misliti na sebe, svoje zdravlje i uspostavi ravnotežu na telesnom i duhovnom nivou....»

  27. 03. 2013. - 12 komentara
 • Gradovi koje treba obići na biciklu

  Ako prilikom posete nekom gradu ne želite da iznajmite automobil ili se vozite gradskim prevozom, već želite da ga osetite tako što ćete proći svakom njegovom ulicom, preporuka je da iznajmite bicikl. Tako se nećete previše umoriti, već ćete biti u prilici da udahnete atmosferu, ali i stignete prilično brzo do odredišta koje želite....»

  26. 03. 2013. - 6 komentara
 • Najizolovanije mesto na svetu - ostrvo Tristan da Kunja

  Tristan da Kunja, grupa ostrva nalazi se u južnom Atlantiku, i predstavljaju najudaljeniji arhipelag na svetu. Ukupna površina ostrva je 207 km2, glavno ostrvo je Tristan da Kunja, koje se prostire na površini od 98 km2, a nenaseljena su Nedostižno ostrvo i Ostrvo Slavuja. Ovoj grupi pripada i najudaljenije Ostrvo Gof....»

  25. 03. 2013. - 9 komentara
 • Sedam najlepših evropskih skrovitih plaža

  Većina nas koji nemamo novac potreban da se obezbedi privatna plaža prinuđena je da svoje mesto pod suncem deli s drugim kupačima. Bolje informisani, međutim, ipak mogu da pronađu i poneku prelepu plažu koju još nisu zaposele nepregledne kolone naoružane koficama i lopaticama. Uz pomoć ljubitelja lepih plaža, otkrili smo neka od ovih mesta za vas. ...»

  23. 03. 2013. - 14 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2019