Pregled vesti za Januar:


 • Osam gradova koji ponosno stoje na litici (drugi deo)

  U nastavku jučerašnjeg teksta predstavljamo vam ostala četiri grada koja je autorka sajta nileguide.com izdvojila kao najspektakularinje gradove koji vekovima opstaju na liticama. Među njima je i jedan od najvrednijih simbola pravoslavlja nakon Svete gore u Grčkoj - prepoznatljvi Meteori koji se uzdižu na stenama-stubovima, ili Maču Pikču, misteriozni grad drevnih Inka i svetsko čudo modernog doba, za koje naučnici i dan danas pokušavaju...»

  28. 01. 2011. - 6 komentara
 • Osam gradova koji ponosno stoje na litici (prvi deo)

  Ovi čudnovati gradovi imaju sve – udaljenu, neobičnu lokaciju, bogatu istoriju, pregršt prekrasne klasične arhitekture i poglede koji oduzimaju dah gde god da se okrenete. Smešteni na liticama, iznad klisura i puteva gde je nekada tekla lava, pravo je čudo da su ovi gradovi opstali toliko dugo. Autorka sajta nileguide.com, Rejčel Grinberg, potrudila se da pronađe osam najspektakularnijih gradova koji vekovima opstaju na liticama, a mi vam...»

  27. 01. 2011. - 9 komentara
 • Tragom filmskih koraka

  Sigurno se svakom od nas bar jednom dogodilo da poželi da se izmesti u filmsko okruženje i stvori se baš na mestu kuda su koračale zvezde naših omiljenih filmova. Nekad se i zapitamo gde li su neke scene tako uverljivo snimljenje i da li je to baš taj grad i ta država za koju žele da u filmu verujemo da jeste. Iako vam ponekad neki prizori deluju nestvarno, oni negde ipak postoje, poput beskrajnog zelenila Novog Zelanda koje je poslužilo...»

  26. 01. 2011. - 6 komentara
 • Neobični svadbeni običaji širom sveta

  U svim kulturama i u različitim zemljama, postoji mnoštvo običaja koji prate različite događaje. Jedan od tih događaja je svakako venčanje. Venčanja u stranim zemljama i kulturama sa drugačijim običajima postala su sve češći razlog i oblik turističkih putovanja. Ako nekome zvuče čudni ili „demode“ srpski običaji kupovanja mlade, pucanja u jabuku i ceremonijalnog obuvanja mlade od strane svekrve, neka razmisli o sledećim običajima...»

  21. 01. 2011. - 9 komentara
 • Deo Versaja postaje luksuzni hotel

  Oni koji su oduvek maštali o sjaju i luksuzu života na francuskim dvorovima, napokon će moći da ostvare svoje snove. Naime, jedna od vila u okviru Versaja se renovira i pretvara u elitni hotel sa pet zvezdica. Kako je sajt cnn.com preneo, zadovoljstvo noćenja u stilu francuskih kraljeva koštaće između 650 i 951 dolara za noć....»

  20. 01. 2011. - 1 komentara
 • Najromantičnija mesta za koja možda nikada niste čuli (drugi deo)

  Već smo vas poveli tragom nekih romantičnih mesta poput čileanske pustinje Atakame, snežnih vrhova francuskog Kurševela ili vinom okupane doline Kolčagua, ali nismo se zaustavili u potrazi da vam predstavimo još neka od "najljubavnijih", ali manje izvikanih i istraženih mesta na Zemlji, koja će trenutke sa voljenom osobom zasigurno pretvoriti u doživotna iskustva. Ovoga puta, takođe uz pomoć sajata stumbleupon.com, prošetali smo nekom...»

  19. 01. 2011. - 6 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2019