Pregled vesti za April:


 • Meka: najsvetiji grad islama

  Meka se nalazi u Saudijskoj Arabiji, mesto je rođenja proroka Muhameda, osnivača islamske vere, zbog čega i važi za najsvetiji grad islama. U Meki živi više od milion stanovnika, a s obzirom na to da je svake godine cilj hodočašća, broj ljudi koji korača njenom teritorijom, znatno je veći....»

  29. 04. 2012. - 11 komentara
 • Veličanstveni arhitektonski projekat Antonia Gaudija - Park Guelj

  Ime Antonia Gaudija poznato je širom sveta, zahvaljujući arhitektonskim čudima i građevinama koje je projektovao, a koje se nalaze u centru Barselone. Ovaj španski i katalonski arhitekta poznat je po jedinstvenom stilu i neverovatno individualističkom dizajnu, koji odlikuje sve njegove značajne radove. Osam Gaudijevih dela uvršteno je na UNESCO-vu listu svetske baštine, mi vam predstavljamo jedno od njih: Park Guelj....»

  28. 04. 2012. - 0 komentara
 • Spiški zamak: srednjovekovni zamak Slovačke

  Slovačka je kontinentalna država koja se nalazi u centralnoj Evropi. Odlikuju je prirodne lepote, prostrana šumska područja, pećine, preko 1400 mineralnih izvora, ali i 180 srednjovekovnih zamkova. Mi vam predstavljamo Spiški zamak....»

  27. 04. 2012. - 2 komentara
 • Jedno od najlepših ostrva na svetu: Bora Bora

  Bora Bora pripada grupi Ostrva zavetrine, koja spada u Društvena ostrva Francuske Polinezije. Ostrvo je udaljeno samo 260 km od Papetee, glavnog grada ove prekomorske francuske teritorije. Kristalno čista voda, laguna i koralni greben okružuju Bora Boru, jedno od najlepših ostrva na svetu....»

  26. 04. 2012. - 8 komentara
 • Galapagos – mesto gde je Darvin napravio teoriju evolucije

  Brdovita ostrva Galapagos prostiru se na površini od 7.993 km2, vulkanskog su porekla, a nalaze se u državi Ekvador, na oko hiljadu kilometara od obale Južne Amerike. Ostrva su geološki mlada, i poznata po velikom broju endemičnih vrsta. Na ovim ostrvima Čarls Darvin je pronašao inspiraciju za svoju teoriju evolucije....»

  25. 04. 2012. - 5 komentara
 • Ostvarite svoj san: Krenite na krstarenje

  Plavetnilo mora, doručak pod otvorenim nebom, koktel u ruci i pogled ka mestu gde nebo ljubi more, možete doživeti samo ako se ukrcate na brod i zaplovite. Svi koji su jednom plovili, planiraju da krstare opet, a oni koji još uvek razmišljaju da li da se takvoj avanturi prepuste, daćemo potvrdan odgovor....»

  24. 04. 2012. - 1 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2019