Kina

Kratak opis - Kina

Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Glavni grad je Peking. Četvrta je po veličini zemalja u svetu, kao i najmnogoljudnija zemlja sveta sa oko 1,3 milijarde stanovnika, što je oko 20% od ukupnog broja stanovnika naše planete.

 

Kina ima stalno mesto u savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Zbog velikog razvoja i povećanja broja stanovnika, na Kinu se već danas gleda kao na supersilu ravnu Sjedinjenim Državama i Rusiji.

 

Kina je zemlja nepreglednog kulturno-istorijskog bogatstva i dom je nekim od najatraktivnijih turističkih lokacija, kao što su Kineski zid i Zabranjeni grad.

Vaši utisci - Kina

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Kina

Zima u Pekingu - 2.deo
trotter, 10. 10. 2011. - Komentara 2
Nastavljamo dalje....Posle prespavane prve noci u Kini,jutro nam je donosilo nova uzbudjenja.Na recepciji hotela ponudili su nam izlet do Velikog zida,sa posetom grobnici dinastije Ming,i ruckom.
Zima u Pekingu - 1.deo
trotter, 10. 10. 2011. - Komentara 8
Sticajem sretnih okolnosti,ili igrom slucaja,imao sam priliku da boravim u Kini pocetkom 2008 godine.
Naime,nasa voljena Srbija,izdvaja ogromna sredstva,a na racun poreskih obveznika,ne bi li obezvedila kontrolore izbornog procesa u nasim ambasadama sirom sveta,te se na osnovu toga ja u drustvu jos 11 ljudi iz Srbije,nadjoh u glavnom gradu Narodne Republike Kine-Pekingu.Ali,sto je dzabe-i Bogu je drago,tako da cu preskociti jeftina moralisanja tipa "neka je izdvojio od usta,da bi ste vi putovali"itd.. :)
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Kina