Kenija

Kratak opis - Kenija

Kenija je država koja se nalazi u istočnoj Africi. Na jugoistoku izlazi na Indijski okean, čije su obale pogodne za razvoj turizma. Na krajnjem jugozapadu Kenija izlazi na jezero Viktorija, po površini drugo najveće slatkovodno jezero na svetu. Klima je tropska, kao i u većini afričkih zemalja. Glavna turistička sezona je tokom januara i februara. Glavni grad je Nairobi, koji je ujedno i najveći grad. Dok je Mombasa drugi po veličini grad u Keniji, smešten uz samu obalu Indijskog okeana, pa je i najinteresantniji posetiocima.

 

Kenija je zemlja gde priroda nije štedela, o čemu svedoče nacionalni parkovi i prirodni rezervati koji su prepuni fascinantnim biljnim i životinjskim svetom. Stoga i važi kao mesto gde je najbolji safari na svetu, mesto gde se životinje mogu videti u svom potpuno prirodnom staništu na svega nekoliko metara, kao i velelepna stabla baobaba i slicno.

 

Tri najveća nacionalna parka su Masai Mara, Tsavo Est i Aberdare. Masai Mara je najpoznatiji ujedno i najveći nacionalni park i to ne samo u Keniji, već i u celoj Africi. Dobio je ime po reci Mara koji tu protiče i po populaciji žestokih ratnika Masai koji su do prošlog veka dominirali prostorom savane, a danas žive na ograničenom području baveći se lovom i obrađivanjem zemlje. Masai su urođenička afrička etnička grupa polu-nomadskog stanovništva koji se nalaze na području Kenije i sjeverne Tanzanije. Masai imaju specifičnu kulturu, običaje, način oblačenja i stil života.

 

Kenijci važe za gostoljbiv narod, koji će se potruditi da vam što bolje predstavi svoju zemlju bez žurbe. Sve je  sa osmehom i po principu „hakuna matata", što na svahili jeziku znači nema problema.

 

 

Vaši utisci - Kenija

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Kenija

Kenija sa rancem na ledjima
ruza_r, 19. 11. 2010. - Komentara 18
Mambo džambo znači ćao. Poa, u redu. Hakuna matata, bez brige. Napenda je lepa. Sante sana, hvala puno. Refiki je prijatelj, a pole pole polako, polako.
Ovo su prve reči koje smo moje drugarice i ja naučile na svahiliju, jeziku Kenije, gde smo doputovale s rancima na leđima. Dalje nismo stigle. I na engleskom smo mogle sasvim lepo da se sporazumevamo.
Pošalji stranu na:


Avio karte