Južnoafrička Republika

Kratak opis - Južnoafrička Republika

Smeštena na krajnjem jugu Afrike, Južnoafrička Republika graniči se sa Namibijom, Bocvanom, Zimbabveom, Mozambikom, Svazilandom i Lesotom, i ima obalu prema Atlanskom i Indijskom okeanu. Proteže se na površini od preko 1,2 miliona kvadratnih kilometara, na kojoj živi nešto manje od 50 miliona stanovnika. U unutrašnjosti zemlje se rasprostire visoravan, dok uzan obalski deo predstavlja niziju. Klima je pretežno je sušna, dok deo na jugozapadu zemlje odlikuje klima slična mediteranskoj.


Južnoafrička Republika nudi zapanjujuće prirodne lepote, posmatranje divljih životinja, raznolikost kultura i kosmopolitske gradove.


Zbog najumerenije klime na celom kontinent, Južnoafričku Republiku možete posetiti tokom cele godine, mada je za posmatranje divljih životinja najbolje vreme od juna do septembra (kada je tamo zima).


A kad otputujete, ne propustite da posetite Kejptaun i Rt Dobre Nade, Johanesburg, Nacionalni park Kruger, Drakensberg planine...
 

Vaši utisci - Južnoafrička Republika


2.4
Juznoafricka republika je lepa zemlja ali nista specijalno. Ono sto je cini lepom zapravo jesu ta divna stvorenja-divlje zivotinje. Svakako je lep osecaj biti im u blizini. Potrudite se da zaobidjete Johannesburg koji je...

Putopisi - Južnoafrička Republika

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Južnoafrička Republika
Pošalji stranu na:


Avio karte