Jordan

Kratak opis - Jordan

Država Jordan je kreacija 20. veka, iako su tamo živele neke od najstarijih civilizacija sveta. Reč je o arapskoj državi na Bliskom istoku koja se poslednjih desetak godina razvija kroz reforme i slobodnu trgovinu.

Jordan se uglavnom sastoji od pustinjskog platoa na istoku, sa višim oblastima na zapadu. Dolina Velike pukotine reke Jordan odvaja Jordan od Izraela. Najviša tačka u zemlji je Džabal Ram sa 1.755 metara nadmorske visine, a najniža je čuveno Mrtvo more.

 

Jordan se smatra delom "kolevke čovečanstva". Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska.

Vaši utisci - Jordan


3.4
Bila sam u Jordanu sa agencijom Kontiki 10 dana.Koristili smo usluge hotela Mina koji ima 3 zvezdice i koji je Kontiki nudio beslatni smestaj za drugu osobu.Avio je slete oko 21:00 u Aqabu a u hotelu smo bili do 22:00.Spram...

1.4
Ako sam ja prvi onda to nije dobro jer nema sta dobro da se kaze za Kon Tiki.Avion koji stize u ponoc i smestaj oko 2 ujutru u hotel nije bas najbolje resenje.Onda Vas ceka vodic sa satankom u 9.30 da Vam objasni kako on...

Putopisi - Jordan

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte