San Remo - Restorani

Restorani

Morski plodovi foto: Travallai/flickr.com

 

Mediteranska kuhinja važi ne samo za jednu od najukusnijih na svetu, već i za jednu od najzdravijih kuhinja. To nije samo pitanje iskustva, već i stav nutricionista i naučnika. Ovom statusu ona ima da zahvali velikim količinama maslinovog ulja, ribe, voća, povrća i testenina. Neka od domaćih jela su:
 

Buridda - napravljana od hobornice, lignji i borovnica,
Sardenaira - od paradajz sosa, mirođije i sardele,
Torta verde - pirinač i povrća pečeni na tankoj kori.
 

Ligurija je zaštićeno poreklo ekstra devičanskog maslinovog ulja, nadaleko poznatog u čitavom svetu. Još jedan proizvod San Rema kao proizvod geografski zaštićenog područja su crveni račići. Tradicija proizvodnje vina u Liguriji doseže do benediktanskih monaha koji su se bavili vinogradarstvom i preradom grožđa. Sada su najpoznatija lokalna vina Rossese, Pigato, Vermentino i Ormeasco. Domaća testenina koja se ovde pravi spada u najbolje u Italiji.
 

Testenina sa povrćem foto: micurs/flickr.com

 

Sve u San Remu je kvalitetno, te tako stoji stvar i sa resoranima. Ipak, preporučićemo vam samo neke, koji važe za najbolje i najpopularnije:
- Antica Trattoria Piccolo Mondo: Ovo je vrlo stari restoran sa odličnom reputacijom kroz čitavu svoju istoriju. Služi ligurijska jela, a posećuju ga uglavnom stanovnici San Rema. Uvek je prepun gostiju, a atmosfera je, uprkos tome, krajnje prijatna, domaaćinska i ljubazna.
- Cantine Sanremese: Nalazi se u modernom centru grada. Nudi odličnu lokalnu kuhinju u kojoj prosto ne možete da se odlučite šta da naručite. Zato je najbolje da ne naručujete po celu porciju, ceć naručite po malo od više različitih jela. Ovde postoji i veliki izbor odličnih domaćih vina.
- Il Mulattiere: Ovo je porodični restoran koji se nalazi u La Pinji. Pored izvrsnog menija i vrhunskih vina nudi i duh starine kojim odiše ovaj deo grada.
- Ristorante L'Airone: Ima jedinstveni ambijent kojim dominiraju zlatni zidovi i zeleni stolovi. Iako neodoljivo podseća na Provansu, hrana je sasvim sigurno ligurijska. Restoran ima i svoju baštu, a služi i na trgu ispred ulaza kada je vreme lepo.
- Ristorante da Giannino: Ovo je porodični restoran koji vode Ana, koja kuva, i Gesparini, koji ljubazno uslužuje goste. Leti se restoran seli sa Corso Cavallotti na Via Anselmi pores prijatnog bazena.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte