San Remo - Kako stići

Kako stići

Luka foto: Mike_fleming/flickr.com

 

Ovaj prelepi grad je 35 km udaljen od Monte Karla, 50 km od Nice, 80 km od Kana, 30 km od Imperie, 140 km od Đenove, 170 km od Portofina, 225 km od Montegrosa, 220 km od Torina, 265 km od Milana, 360 km od Firence, 520 km od Venecije i 640 km od Rima.
 

San Remo je odlično povezan sa svim pravcima i svim vrstama prevoza. Može se doći autom, autobusom, vozom, avionom ili brodom.
 

Autostrada A10 (koja je deo evropskog međunarosnog puta E80) koja povezuje Đenovu i Ventimolju povezuje San Remo sa francuskim susedstvom i glavnim italijanskim motornim putevima. Posebno uživanje pruža obalski put iz vremena starog Rima, poznat kao Aurelia. Motornim vozilima su dostupni i putevi A36 Gravelona Toče - Sempione, A8 iz Milana i A12 iz Legorna.
 

Autobuske linije su dostupne iz svih većih gradova ovog dela Evrope. Autobuska stanica u San Remu se nalazi na Trgu Colombo. Na stanici se može naći raspored svih javnih i privatnih linija koje saobraćaju od i do San Rema.
 

Prvi turisti su u San Remo dolazili vozom. Ova mogućnost je i sada otvorena i pruža modernu železnicu i železničku stanicu, koja je odlično povezana sa glavnim žečezničkim prugama Evrope.
 

Najbliži aerodrom je u Nici (na 50 km od San Rema), ali ni Đenova nije daleko. Luke Porto Vecchio i Porto Sole su pored transportne pogodnosti i lepa turistička atrakcija.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte