San Remo - Izleti

Izleti

Zalazak Sunca u luci foto: Noura K. Al Shaya/flickr.com

 

Vrlo blizu San Rema nalazi se selo Bussana, koje po svom sadašnjem izgledu i istoriji privlači sve koji dođu u San Remo. Ovo selo je doživelo veliku tragediju 1887.godine, kada je okolna brda pogodio snažan zemljotres. Većina kamenih kuća koje su okruživale mali zamak u centru sela, bile su oštećene ili potpuno srušene. Stanovnici, ne mogavši više da žive na ruševinama, odlučili su da napuste selo. Međutim, 1960-tih u selo dolazi umetnik Klicija, koji e ovde nastanio i osnovao umetniički kružok. Od tada, ovo mesto počinje da privlači i ostale umetnike iz Italije i cele Evrope, koji se ovde nastanjuju, počinju da rade i restauriraju selo u njegovom originalnom duhu i od materijala koji su tamo već postojali. Sada ovo mesto živi novim životom umetničkih i zanatskih radnji, ali okruženo istim, starim, srednjevekovnim duhom.
 

Selo Bajardo foto: Martina Rathgens/flickr.com

 

Odlična prilika za izlet je čitava Cvetna Rivijera kojom dominiraju plavo more, vedro nebo, maslinama i vinogradima pokrivena brda, jedinstvene plaže i prijatna odmarališta, od kojih su najpoznatija Bordighera, Ospedaletti, San Remo, Taggia i Santo Stefano al Mare. Tu su i prelepa tradicionalna, čista i topla sela Apricale, Pigna, Dolceacqua, Bajardo i Triora.
 

Na granici sa Francuskom se nalazi selo Baldi Rossi u kojem se može posetiti spektakularna pećina u kojoj je živeo paleolitski čovek. U njenoj blizini se može uživati u prelepim i luksuznim baštama Vile Hanbury.
 

Za one koji žele da vide više od San Rema, tu je i Francuska Rivijera koja odiše mirisima lavande dok je krase prelepe peskovite plaže, divna tradicionalna sela, prostori za šetnju po prirodi, ali i luksuzna zdanja i hoteli.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte