Rimini

Kratak opis - Rimini

Rimini je verovatno najpopularnije odmaralište na italijanskoj obali Jadranskog mora. Smešten u pokrajini Emilija-Romanja, Rimini je glavni grad istoimenog okruga. Na površini od 135 km2, koliko ovaj „Mali Rim“ zauzima, svoje mesto „pod suncem“ pronašlo je oko 140.000 stanovnika.

 

Trg Cavour foto: LANZATE/flickr.com

 

Rimini su, pre rimske kolonije, nastanjivali Etrurci, Umbri, Grci i Gali. On je bio važna drumska raskrsnica, povezivao je središnju Italiju, preko Flaminijevog puta, i severnu Italiju, preko Vija Emilije. Rimini je oduvek bio privlačna destinacija za rimske careve, naročito za Oktavijana Avgusta i Hadrijana, a tu je i održan jedan od ranih hrišćanskih sabora 359. godine (pod pokroviteljstvom cara Konstancija II). Ovo je grad koji je često menjao „vlasnike“, bio na udaru pljačkaških vojski, a često je rušen i usled zemljotresa i poplava. Rimini je postao deo Kraljevine Italije 1860. godine, a nakon Drugog svetskog rata dosta se razvija.

 

"Stanovnici" Riminija foto: Siri B.L./flickr.com

 

Rimini je smešten u ravničarskom području, ali i pored toga, nalazi se na visini od 5 m. Kroz grad protiču dve reke, Marečija i Auza, koje se ulivaju u more. To je jedini grad pokrajine koji je smešten na moru, ali i najveći grad na zapadnoj obali Jadrana.

 

O broju turista koji dolaze u Rimini, suvišno je govoriti, jer ovo letovalište posećuju turisti iz celog sveta. Podjednako ga posećuju i Italijani, i to zbog sunca i mora, ali i odlične hrane i dobre atmosfere. Centar grada je otvoren čitave godine, sa dobrim restoranima, radnjama i kulturnim dešavanjima. Rimini pruža izvanredne mogućnosti za porodični odmor, ali i provod, sve u zavisnosti od interesovanja.
 

Vaši utisci - Rimini


4.2
Predivne plaze i toplo more su prva asocijacija na Rimini. Rimini je grad hotel, ima preko 1000 hotela, generalno smestaj je pristojan ne luksuzan. U blizini je San Marino tako da je to praktično i jedino što se može posetiti....

3.4
Cena aranzmana je ok, plaze su lepe i uredjene do detalja, ima na njima zabave na pretek, SAMO treba napomenuti zainteresovanima da e ve plaze placaju i to izadje za 2 lezaljke i suncobran od 15 do 20 e po danu. Jedino je...

Putopisi - Rimini

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte