Montekatini Terme

Kratak opis - Montekatini Terme

Montekatini Terme je poznata italijanska banja, koju svake godine poseti oko milion turista, uključujući niz slavnih ličnosti i članova kraljevskih porodica. Ovaj mali italijanski grad nalazi se u okrugu Pistoja u okviru italijanske pokrajine Toskana. Smešten na nadmorskoj visini od oko 30 m, gradić se nalazi u dolini reke Arno, a na severnoj strani izdižu se Apenini.

 

Montekatini Terme je gradić koji je bio naseljen još u doba paleolita, a prvi njeni stanovnici bili su nomadski lovci, ali period mazeolita je možda značajniji, jer se tada naseljavaju i brda Valdinievole, čiji je Montekatini centar.

 

Jedna od mnogobrojnih termi u gradu, terme Regina foto: Rich B-S/flickr.com

 

Grad je poznat po svojim prirodnim, mineralnim izvorima, koji se javljaju još u doba Rimljana, a za koje se kaže da deluju isceljujuće. Zbog toga je ovo najpopularnija destinacija Italije što se tiče banjskog turizma.

 

Termalni izvori nalaze se u samom gradu i oko njega. Ali, ne privlače samo oni zainteresovane posetioce, već i mnoge druge stvari koje ga čine prosto neodoljivim. Grad ima preko 20.000 stanovnika, koji žive na površini od 18 km2, ali proteklih godina tu su svoj dom pronašli i ljudi iz inostranstva.
 

Vaši utisci - Montekatini Terme

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Montekatini Terme

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte