Montekatini Terme - Atrakcije

Atrakcije

Tetučio Terme, najpoznatija banja u gradu foto: Old Fogey 1942/flickr.com

 

Najpoznatija banja u ovom gradiću potiče iz 18. veka, nalazi se u glavnoj ulici u Montekatiniju, a to je Tetučio Terme. Tetučio Terme sagradio je u 18. veku veliki vojvoda Toskane, Leopold Habzburški – Lorena, sin austrijske carice Marije Terezije. Ova banja jedna je od prve tri koje su izgrađene u gradu, ostale dve su Regina i Leopoldine, a poznate su širom Evrope. Spa tretmani su vrlo napredni i obuhvataju sve savremene metode masaže, tretmane blatom, hidroterapije...

 

Unutrašnjost Tetučio Terme foto: Old Fogey 1942/flickr.com

 

Ono što, pored termi, čini draž ovog grada jesu i pećine Monsumano, sa parnim jezerom i vrelim sobama za koje se priča da su lekovite, tu su i stari zamkovi, crkve i tornjevi na brdu, Viale Verdi, Piaca Gusti, drevno utočište sa kamenim podovima, Parlasko, istorijska lokacija sa pijacama, fontana u centru grada, crkva Sv. Petra... Tu su i teren za golf, smešten na svega 9 km od grada, teniski tereni, staze za trčanje, šetnju i vožnju bicikla, škola jahanja, fudbalski stadion.

 

Montekatini Alto foto: Old Fogey 1942/flickr.com

 

Posetite Montekatini Alto, istorijski deo grada i uživajte u fantastičnom pogledu. Montekatini Alto bio je dvorac romanskog porekla, nalazi se na nadmorskoj visini od skoro 300 m, a nekada je tu bilo sedište opštine. Ovo mesto poreklo je Montekatinija kakvog danas vidimo.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte