Pula - Plaže

Plaže

Plaža

Plaža Valkane: duž šetališta koje se kilometrima proteže po obali prostiru se mnoge šljunkovite, stenovite i kamenite plaže. Plaža Valkane, smeštena u uvali, nudi velik izbor plaža koje su nagrađene plavom zastavom. Deo plaže namenjen je osobama s invaliditetom za koje je osigurana rampa i prikladan ulaz u more, a planira se i uređenje kabina za presvlačenje i sanitarnih objekata. Deo plaže je šljunkovit i prikladan za porodice s decom, a velik deo je betoniran gde se možete ugodno ispružiti na ležaljci.

 

Plaža Stoja: zapadno od centra, nalazi se poznato kupalište Stoja sa predivnom plažom i brojnim turističkim sadržajima. Plaža je šljunkovita sa stenovitim delovima, sa blagim ulazom u more. Iznad plaže nalazi se turističko kamp naselje gde možete iznajmiti razne rekvizite za sportove.

 

Verudela plaža: uglavnom stenovita sa betoniranim delovima kako bi se olakšao pristup. Gotovo cela zona se nalazi u borovoj šumi isprepletenoj uređenim putevima idealnim za šetnje. U sklopu turističkog naselja postoje i otvoreni bazeni.


Fažana: plaže u Fažani su uglavnom dobro uređene, delom betonske, sa tuševima i jednostavnim prilazom moru. Delom obale prema Puli proteže se lepa borova šuma naizmenično sa travnjacima, pa se nije problem udobno smestiti čak i u hladovini.


Kamenjak: za plaže prema samom rtu Kamenjak bilo bi ispravno reći da su stene. Pristup baš i nije jednostavan, ali je zato idealna za boravak u miru i za nudiste.

Pošalji stranu na:


Avio karte