Platamon - Izleti

Izleti

Waterland foto: heatheronhertravels/flickr.com

 

Platamon i Nei Pori se nalaze na izvanrednom mestu koje nudi obilje mogućnosti za organizovane ili individualne izlete (Atina, Solun, Skijatos, Meteori, Dion, Olimp...).
 

Istoimena tvrđava u Platamonu je nešto što ne biste smeli da propustite. Sa tvrđave se pruža veličanstven pogled.


U odličnoa izletišta sa ovog mesta spadaju i Delfi. Ovo istorijsko mesto se nalazi na putu za selo Livadia Arahova. Tamo možete posetiti ruševine hrama u kojem je proročica Pitija izricala dvosmislena proročanstava i videti čudesnu fontanu koja, pema legendi, daje besmrtnost.


 

Pogled na zamak, more, zelenilo i Platamon foto: cod_gabriel/flickr.com

 

Oni koje ne drži mesto mogu posetiti i Solun, glavni grad grčke oblasti Makedonija i drugi grad po veličini u Grčkoj. Pravi je arheološki lokalitet širom kojeg se bar jednom gosišnje otkrivaju novi rimski i vizantijski spomenici. Tamo je i muzej sa grobnicom Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog.

 

Meteori su nezaobilazni u ovoj oblasti. Pored jedinstvenog geološkog fenomena koji postoji više od šest miliona godina - skupa gigantskih stena u obliku kule, ovo mesto je atraktivno zbog 24 manastira koji se nalaze na vrhovima.


U blizini Soluna, nazali se Waterland, jedan je od najvećih vodenih parkova u Evropi s bezbroj mogućnosti za opuštanje i zabavu. U sklopu parka su i zoološki vrt, bar i animatori za decu.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte

Specijalne ponude - Grčka - Platamon