Pefkohori

Kratak opis - Pefkohori

Pefkohori, što u prevodu znači "borovo selo", glavni je nosilac turizma na poluostrvu Kasandri, prvom prstu Halkidikija. Smešteno je u kristalno čistom Toronskom zalivu, okruženo bujnom mediteranskom vegetacijom.

 

Krase ga prelepa crkva, stari grad, uličice sa rascvetalim limunovim stablima, duga peščana plaža sa postepenim ulaskom u more, šetalište pored mora koje u večernjim časovima postaje centar svih zbivanja sa brojnim tavernama, restoranima, picerijama i barovima.

 

Pefkohori ima oko 1.650 stanovnika. Pefkohori je postao slavno turističko mesto zahvaljujući svojim prirodnim lepotama i divnim plažama. Ovo mesto je pravi mali raj. Okruženo je mirisnim borovim šumama i maslinjacima.

 

Pefkohori ima sve sadržaje koji su potrebni za bezbrižan odmor: hoteli i vile, turističke i rent-a-kar agencije, supermarkete, ekskluzivne radnje i zlatare, pekare, poslastičarnice, ambulantu, apoteku i poštu. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, kao i rekvizite za sportove na vodi.

 

Info

  • Pefkohori je udaljen oko 100 km od Soluna i solunskog aerodroma. Nekoliko autobusa dnevno vozi do Soluna, a put traje oko dva sata.
  • Mesto Pefkohori je kroz istoriju bilo više puta spaljivano od strane pirata.

 

Vaši utisci - Pefkohori


4.2
Pefkohori za svakoga. Mesto gde mozete naci apsolutno sve sto vam je potrebno. Cene pristojne, ne previsoke tako da ishranu mozete prilagoditi svom dzepu. Plaza uska i automobili su vam iza ledja ali more lepo i cisto. Za...

4.2
Mnogo mi se svidelo mesto i plaza......

Putopisi - Pefkohori

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Grčka - Pefkohori

Specijalne ponude - Grčka - Pefkohori