Parga - Izleti

Izleti

Delfi foto: inyucho/flickr.com
 

 

Posetioci Parge mogu se upustiti na mali izlet do najmanjeg ostrva u Jonskom moru, Antipaksosa. Ovo ostrvo ima divne plaže i kristalno čisto more. Na ovoj turi se posećuje Paksos i obilazi se Plava pećina. Tokom vožnje se mogu primetiti delfini!

 

Prirodnjaci bi trebalo da posete Rodija močvare. U njima se mogu upoznati sa istorijom ovog područja, sa njegovim crkvama i manastirima. Istovremeno se može mnogo naučiti o važnosti močvarnih područja, o vrstama ptica i drugih divljih životinja koje u njima žive.

 

Posebno je interesantan izlet do Albanije. Butrinti je drevni grad s više od 2.600 godina istorije. Helenistička, rimska, vizantijska i venecijanska razdoblja su savršeno usklađena s prekrasnom prirodom.

 

Krf foto: Jeniffur-Jinx/flickr.com

 

Ljubiteljima izleta je naravno na raspolaganju seo Epir. Ovu lepu oblast zovu i „zemljom mnoštva mostova“. Antički Epir je poznat po svetilištu Dodona koje se smatra najbitnijim za starogrčki svet posle Delfa. Epir ima prelepu zelenu prirodu i pun je tradicionalnih mesta. Njegove planine i doline kriju bogatu faunu koja uključuje i braon medvede, vukove, divlje koze, jelene i divlje mačke.

 

Epir ima kristalno čiste reke koje zovu na nezaboravno splavarenje i kajakarenje. Plaže Jonskog mora u Epiru nimalo ne zaostaju za ostrvskim plažama. Tu su mnoge velike vizantijske i postvizantijske crkve i manastiri.
Izlet po Epiru uključuje i posete istorijskim lokalitetima, kao što su Nekromantion, Zalogo i Kasopi, s šetnjom kroz hladne vode reke Aheront.

 

Kioni na Itaki foto: sisaphus/flickr.com

 

Centralna Grčka je takođe vrlo interesantna za istraživače. U njoj je čuveni grad Teba, koji zauvek živi kroz doživljaje likova iz Sofoklovih, Eskihovih i Euripidovih dela. Planina Elokonas je čuveni dom Muza.

Tu su i Delfi, svetilište, proročište i najvažnije mesto Antičke Grčke, a danas centar turizma u ovoj grčkoj oblasti. Centralna Grčka vrvi od istorijskog bogatsva. U njoj su izvojevane mnoge najvažnije bitke u istoriji čovečanstva. Njeni sinovi su mnogi veliki ljudi prošlosti poput Hesioda, Pindara i Plutarha.

 

Ribarski brodovi foto: Urville Djasim/flickr.com

 

Iz Parge se može poći u obilazak većih Jonskih ostrva. Krf, Lefkada, Kefalonija i Zakintos su prelepa ostrva, sa puno zelenila i divnim plažama. Krf vrvi od prirodnih lepota i istorijskog nasleđa. Lefkada je ostrvo na kojem se mešaju grčki i italijanski duh. Kefalonija je odmah ispod i predstavlja idealno mesto za one koji vole provod i aktivno letovanje. Zakintos je divno ostrvo puno zelenila i mlađih turista. Ima rajske plaže i ludi noćni provod, posebno u Laganasu. Malo ostrvo Itaka je takođe vrlo interesantno.
 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Grčka - Parga

Specijalne ponude - Grčka - Parga