Paralija

Kratak opis - Paralija

Jedno je od najposećenijih letovališta u Grčkoj, posebno popularno među mladima. Nalazi se na obali Egejskog mora, u podnožju planine Olimp. Na ulicama možete čuti srpski jezik, kao da ste kod kuće, a svaki trgovac sa uličnih tezgi će vam nuditi da kupite garderobu, parfeme, krzno, nakit i opremu za sportove na vodi po veoma povoljnim cenama.

 

Temperatura vazduha u julu je 32 stepena, a mora oko 25 stepeni. Grad ima stalnu autobusku liniju sa Katerinijem, odakle možete dalje obići Grčku. Ukoliko dođete do Soluna na raspolaganju vam je i aerodrom, pa možete otići i do Atine, a potom u obilazak južne Grčke.

 

Paralija je idalna kako za bogate, tako i za siromašne turiste, jer nudi sve moguće vrste smeštaja, od privatnih soba do luksuznih hotela, a sve to mnogo jeftinije no u drugim grčkim letovalištima.

 

Info

  • Mesto ima crkvu, apoteku, nekoliko ambulanti (mada je preporučljivo imati osiguranje).
  • Od Beograda je udaljena oko 680 km, ili 8 sati vožnje.

 

Vaši utisci - Paralija


2.2
paralija-ili u prevodu paradaiz turizam,sem ako ne odsednete u hotelu sto ce vas i dosta jeftinije izaci sa polupansionom nego u nekim vilama..more je jako prljavo,puno meduza,pesak taman kao na reci savi,nacickano sve jedno...

3.8
Paralia, ovaj gradic zivi gotovo 24 h, tu su prodavnice sa brojnim suvenirima i garderobom, marketi,kafici, restorani, za one najmladje brojni sardzaji, i za nesto starije dve diskoteke. Plaza je peskovita i veoma duga, tako...

Putopisi - Paralija

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte