Leptokarija

Kratak opis - Leptokarija

Leptokarija je nekada bila tipično ribarsko selo. Leži ispod planine Olimp, sedišta bogova Starih Grka. I sada Leptokarija predstavlja topično grčko selo, koje turistima nudi najbolji ugođaj i ljubaznost meštana i domaćina. Plaže su prostrane, a voda kristalno čista. Leptokarija je idealno mesto kako za one koji vole da uživaju u miru, tako i za one koji vole sportove na vodi, zdrav i aktivan odmor.

 

Iako je ovo malo mesto, ono poseduje sve pogodnosti turističkih centara. Ima kafee, barove i diskoteke, prodavnice, zdravstveni centar, zubara i apoteke. Postoje luksuzni hoteli sa bazenima, ali je moguće odsesti i u privatnim kućama kod gostoljubivih domaćina.

 

Do Leptokarije se dolazi vrlo lako, jer se nalazi blizu magistrale, a takođe i blizu aerodroma u Solunu. Može se doći i vozom.

 

Plaža u Leptokariji je široka i prostrana, pesak sitan i zlataste boje, a voda kristalna, topla i osvežavajuća. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a barovi na njoj imaju fantastične osvežavajuće koktele. Iako je popularno turističko mesto, plaža Leptokarije nije pretrpana, već je društvo na njoj vrlo ljubazno i opušteno, kao da će na njoj boraviti večno.

Vaši utisci - Leptokarija


3.6
Dodao bih da su plaze prilicno neuredne i cesto jako prljave. Ima jako malo korpi za otpad; limenke, pikavci, kese na sve strane, i za vreme boravka nisam primetio neku sluzbu odrzavanja. Mada to govori dosta i o nasim turistima...

Putopisi - Leptokarija

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Grčka - Leptokarija

Specijalne ponude - Grčka - Leptokarija