Lefkada - Plaže

Plaže

Plaža Kathisma foto: anjči/flickr.com

 

Plaže Lefkade su prelepe, prekrivene peskom i sa kristalno čistom plavom vodom. Ostrvo je poznato među ljubiteljima surfa jer ima pogodne uslove za ovaj sport. Naime, na Lefkadi, a posebno na par plaža poput Vasiliki i Frini – Agios Joanis, duva topli vetar koji je idealan za plovidbu na dasci. Oblast Miloi – Agios Joanis ima surferski klub u kojem se može iznajmiti oprema, a tu su i instruktori.

 

Popularna zanimacija na plaži je i ronjenje. Obale Lefkade imaju divan podvodni svet. Postoji više ronilačkih klubova na ostrvu.

 

Plaža Egremni foto: anjči/flickr.com

 

Najlepša plaža na Lefkadi je Porto Kaciki. Ona je svetski poznata. Nalazi se 40 km jugozapadno od grada Lefkade. Peščana je i opkoljena strmim kamenim liticama. Do plaže se dolazi stepenicama niz liticu na čijem vrhu se nalazi parking i restoran. Do plaže Porto Kaciki se može doći i kanuom od mesta Vasiliki i Nidri.

 

Među najimpresivnijim plažama je Egremni plaža. Iznad nje se izdižu impresivne litice. Na plažu se stiže dugim stepenicama niz litice. Postoje ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje. Ona je duga, peščana, a voda čarobno svetlo plavo-zelena i izrazito čista.

 

Plaža Porto Kaciki foto: anta00001/flickr.com

 

Još jedna prelepa plaža je Mikros Gialos. Ona se nalazi na 25 km južno od grada Lefkada. Duga je, peščana i ima ležaljke za iznajmljivanje, tavernu i par barova. U malom ribarskom mestu Agios Nikitas nalazi se vrlo lepa peščana plaža koja ima par taverni.

 

Jedna od najlepših plaža je Agios Joanis – Frini koja se nalazi par kilometara od grada Lefkada. Njene predivne boje mnoge podsećaju na karipski ambijent. Plaža ima divan sitni zlatni pesak. Na njoj je i par ruševina starih vetrenjača. Posebno je privlačna surferima, jer ima odlične uslove za ovaj sport. Ljubitelji letenja zmajem se ovde skupljaju i proređuju pravi spektakl trikovima koje prave po vazduhu. Na plaži postoji surf klub i par kafea. U blizini su i hoteli sa smeštajem, uglavnom za surfere.

 

Plaža Kalamici foto: gterez/flickr.com

 

Plaža Kathisma se nalazi blizu sela Agios Nikitas, istočno od glavnog grada. I ona spada u najpopularnije. Odlikuje se fantastičnom bojom kristalno čiste vode. Duga je, peščana i opkoljena impresivnim liticama. Na plaži se može iznajmiti udobna ležaljka i suncobran. Ima puno aktivnosti na vodi. U blizini je nekoliko smeštajnih lokala, barova i restorana.

 

Pefkolia je ogromna plaža koja se nalazi severno od grada Agios Nikitas. Od grada Lefkada je udaljena 10 km. Plaža je peščana i ima jedinstveno kristalnu vodu koja se ponekad učini belom. Na plaži ima par taverni. U letnjoj sezoni je prepuna turista.

 

Stepenice za plažu foto: Panayotis/flickr.com

 

Plaža Vasiliki je svetski poznata kao najbolje mesto za surfovanje u Grčkoj. Velika je i šljunkovita. Ima surf klub u kojem se može iznajmiti oprema i instruktor. Tu je još mnoštvo sportskih aktivnosti. Oko plaže ima puno hotela i smeštajnih lokala, uključujući i kampove. Provod na plaži ulepšavaju i upotpunjuju taverne, kafei, barovi i prodavnice.

 

Jedna od svetski najpoznatijih odmarališta je Nidri. Istoimena plaža u ovom mestu svakog leta privlači na hiljade turista. Nalazi se 17 km od glavnog grada. Voda na plaži je kristalna, a pogled se pruža na ostrvca Heloni, Skorpio, Sparti, Skorpidi i Madouri. Na plaži i oko nje postoji mnoštvo hotela, taverni, kafea, barova i klubova.

 

Brod na plaži Egremni foto: anjči/flickr.com

 

Ligija je šarolika plaža u istoimenom mestu koje se nalazi na samo 6 km od glavnog grada ostrva i predstavlja najvažniji ribarski centar na ostrvu. Luka ovog mesta je puna simpatičnih malih ribarskih brodova. Iznad vrlo lepe male peščane plaže se pruža naselje.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Grčka - Lefkada

Specijalne ponude - Grčka - Lefkada