Krf - Izleti

Izleti

 

Kefalonija foto: sisaphus/flickr.com

 

Prva topla preporuka za izlet onima koji se nađu na Krfu je ostrvo Kefalonija koje je sa Krfom povezano svakodnevnim jeftinim letovima. Plaže Kefalonije su prelepe, planinske i brdske staze za šetnju vrlo prijatne, a panorame vrlo lepe. Po ostrvu se pruža mnoštvo vinograda. Glavni grad je Argostoli. Pored njega, vredna su posete još mnoga manja mesta kao npr. Asos, Fiskardo i Sami. Kefalonija je inače najveće jonsko ostrvo.

 

Severno od Krfa nalazi se najsevernije jonsko ostrvo Erikousa. Ono je vrlo blizu Krfu, te ima status opštine ostrva Krfa. Erikousa ima samo jedan grad i na nju bi trebalo obavezno da dođu ljubitelji prirode, željni da istražuju puste i prelepe plaže ovog malog ostrva.

 

Zakintos foto: spamdangler/flickr.com

 

Na severozapadu od Krfa nalazi se malo ostrvo Othoni koje je najzapadnije jonkso ostrvo i takođe važi za krfsku opštinu. Ima 700 stanovnika. Pored divnih peščanih plaža ovo ostrvo krije pećinu Aspros Amos za koju su vezane mnoge legende. Pontikonisi je malo ostrvo koje zbog svog oblika nasi naziv Mišje ostrvo. Glavna atrakcija na njemu je manastir Pantokrator.

 

Ostrvo koje bi trebalo posetiti po svaku cenu je Zakontos. On je treće po veličini jonsko ostrvo. Ima nebrojeno mnogo rajsih peščanih plaža, puno zelenila, kristalno čistu vodu i u poslednje vreme postaje turistički centar Grčke. Zakintos je poznat po izuzetno lepim mestima za ronjenje. Pošto na Zakintos dolazi većinom mlađa populacija, provod je zagarantovan i vredi izleta.

 

Krstarenje među Jonskim ostrvima foto: bazylek100/flickr.com

 

Ako vas put nanese na Krf, nikako nemojte propusti da odate počast srpskim vojnicima koji su sahranjeni na ostrvu Vido, udaljenom od grada Krfa 15 minuta vožnje brodićem. Ako vam je do zabave, za vas radi grčki Diznilend - Akvapark sa brojnim zabavnim sadržajima. Park zauzima površinu od 75.000 kvadrata. Još jedna lepa porodična zabava jeste razgledanje podvodnog sveta. "Kalipso star" je brod koji će vas povesti na to nezaboravno putovanje, a postoji i program sa roniocem i morskim lavovima koji čine posebnu atrakciju.

 

Pošalji stranu na:


Avio karte