Forum

1A Travel-utisci?

margie
20.06.2011 u 14:48
Prosle godine smo nase poverenje poklonili odredjenoj agenciji iz Beograda i bili zadovoljni, ali nas je ove godine privukao veci dijapazon ponuda navedene agencije
Znam da ima dosta onih koji su poklonili poverenje navedenoj agenciji, pa bih zelela da cujem komentare onih koji su putovali sa njima. Putujemo u Alanju ( kao i prosle godine ), datum je 29.08.2011....
Kao i uvek, javljam iskrene utiske po povratku

Hey, hey Alanya
Divna Alanja
danijelad
08.08.2011 u 15:33
Mi smo ove godine letovali preko 1A Travel u Kemeru, tj. nedaleko od Kemera u hotelu Fantasia de luxe, sa petnaestomesecnom bebom i sve je bilo u najboljem mogucem redu, nikakve probleme nismo imali. Leteli smo kompanijom Atlas Jet, let nije kasnio, stigli smo uvece, transfer i predstavnici agencije korektni. Doduse, mi nikakve posebne zahteve nismo ni imali, na izlete nismo isli zbog bebe, hotelom smo bili prezadovoljni i prelepo se proveli. Sve u svemu, opusteno bih opet isla preko njih.
margie
18.08.2011 u 12:39
Hvala unapred zaista. Ja sam takodje cula sve ok o njima i iskreno se nadam da ce sve proteci u najboljem redu. I mi smo prosle godine isli sa Atlas Jet-om i oni su skroz ok. Kao sto rekoh, cim se vratim javljam utiske o njima.
peradetlic
29.08.2012 u 20:43
Ovo leto smo išli u Alanju i grad je lep. Ko nije bio u Alanji, a razmišlja o Turskoj toplo bi je preporučio. Grad je čist i veliki. More je toplo. Jedine preporuke su da ne idete u hotel Fatih i da ne idete preko agencije 1A travel.
U hotelu Fatih ako vam klima ne radi čekaćete 3 dana da je poprave. A što se čišćenja sobe tiče na to zaboravite. Ako imate sreće za celo letovanje zameniće vam jednom peškire. Kada tražite da vam očiste sobi i zamene peškire na recepciji lepo obećaju, ali se na tome završi.
A što se agencije 1A travel tiče, napričaju vam bajke o hotelima i o dostupnosti njihovog predstavnika. Njihov predstavnik je samo dostupan da uzme pare za izlete (koji su skuplji nego preko lokalnih agencija). Ako imate ne daj Bože zdravstvene probleme, treba da ste uporni da bi vam pomogao. Nama prvi dan nije ni odgovorio na zdravstveni problem, tek sutra kada je nudio novim gostima izlete onda je pozvao kola da odvezu kod doktora. I to je uradio pretpostavljam jer sam ga pitao pred svim gostima. Njihov vodič koji nas je vodio u obilazak grada je svo vreme ćutao, a na krstarenju legao kao da je on gost a ne vodič. Tako da bi bez znanja turskog više saznao o Alanji od lokalne agencije nego od predstavnika 1A travel.
Preporuka zaobići 1A travel i Fatih i onda može odlazak u Alanju na odmor.
mgchique
04.07.2013 u 12:31
Gde je bolje za odmor u Alanji ili Kemeru? Neka iskustva?
dragana_sav
16.09.2017 u 14:30
Svaka agencija pokaže svoje pravo lice kad dodje do nepredvidjene situaciije, do tada robotsko ponašanje daje svoje efekte, pa se misli sve je ok, a ok je samo zato što nema ispita unapred naučenom obrazcu.

Ali kad se dogodi nepredvidjena okolnost tek tada shvatite sa kim stvarno imate posla i kome ste poverili i svoj novac i na kraju krajeva i svoj život, kao i povrenje uopšte.

Ušminkana agenciija radila je sve po pravilu -do momenta kad im javite dan pre putovanja da su vas hitno uputili u bolnicu , da vam je doktor rekao - niko vas ne sme pustiti u avion u takvom stanju ( trebam li reći da je bilo drugačije da bi me isti sigurno pustili, jer njih lično ne zanimate vi već vaš novac, oni prema čoveku nemaju nikakvu odgovornost, već samo prema sebi)

Dok me pregledaju i smeštaju u bolnicii, oni zovu i zovu, ležim na krevetu primam transfuziju krvi jednu, drugu, oni zovu na telefon, ne pitaju da li možete govoriti, da li vam je dobro, polusvesna im objašnjavam da ne mogu naći zamenu, da ležim na bolničkom krevetu, da ne mogu poslati mail, nema ni wifi ni slobodne ruke - braunile su mi na njima, ne moja sestra ne može putovati, , ona mi je najbliži rod u gradu, kod mene je u gostima i kao osoba za hitan kontakt ne može da putuje . tako bar 4 poziva bez pardona, tragedija je njihov propali aranžman, to što nekome život u tom ugrožen i nije baš bitno
Nakon 10 dana izlazim iz bolnice - dolazim u agenciiju donosim otpusnu listu i krene neki lik da mi objašnjava kako oni imaju troškove, kako oni to moraju da naplate ( samo su zbog ta dva poslednja mesta u avionu zakupili avion, proveriće sa hotelom, 10 dana po otkazu, koliko ĆE im zaračunati noćenja , kao da im nije to zaračunao 3 dana pre puta, ne nego nakon 10 dana oni će da zaključe koliko će im hotel naplatiti) i tako dodjoše da im ja od 910 eur dodjem oko 600 eur njihovih troškova. Javio se posle i njihov advokat rekao da su u pravu, nigde dokaza troškova avio karta do Antalije sa sve presedanjem u Istanbulu ne bi koštala više od 150 eur kod njih u jednom smeru 200 eur.

Mislim to kako jajare to je za medalju.

Nečija veličina se poznaje samo u ovakvim momentima, to je agencija bez morala i bez ikakve etike, samo da vam se nešto nepredvidjeno dogodi prodaće vas za 1 eur svog intersa koji će vrednovati kao 3.