first minute - Polihrono - Provodi

Provodi

Kafići su uvek prepuni foto: kaianderkiste/flickr.com

 

U Polihronu se može vrlo dobro jesti. Mnoštvo fast food radnji je na raspolaganju onima koji prednost daju provodu na plaži ili noćnim izlascima, te nemaju vremena za restorane.

Međutim, pravi ljubitelji hrane koji vole natenane da uživaju u njoj imaju na raspolaganju puno fantastičnih restorana koji služe kako grčku tradicionalnu, tako i internacionanu kuhinju. Jela sa ribom i morskim plodovima se pripremaju na odličan način. Cene u restoranima su izuzetno pristupačne, što užitak u jelu čini još lepšim.

 

Topla preporuka je restoran "Akrogiali", sa bogatim iukusnim menijem i niskim cenama. Druga preporuka je "Cockney Cafe". Ovo mesto je puno Britanaca, što može biti malo čudno drugim turistima. Međutim, hrana je fantastična, a društvo još bolje. Služe se i grickalice, te je lepo opustiti se uz kaficu. Oba restorana se nalaze na plaži, te imaju i le ambijent sa pogledom na more i prirodu okolo.

 

Polihrono foto: Colin Payne/flickr.com

 

Niko ne bi smeo otići iz Polihrona, a da nije probao uzo, samuku, recinu ili Mythos pivo. Ovo su sve originalna grčka pića izvrsnog ukusa i prijatnog dejstva. Trebalo bi iskoristiti i priliku da se proba grčka kafa i razni napici sa kafom. Naravno, grčki sladoled je neizbežna poslastica, bez koje se ne može zamisliti dan na plaži niti veče u gradu.

 

U poslednjih par decenija Polihrono se dosta razvio u smislu večernjih provoda i noćnog života. Pored mnoštva lepih proslava u toku letnje sezone, Polihrono ima puno mesta iz kojih se čuje buzuki.

"Laskey" bar organizuje super karaoke ponedjeljkom i petkom, što će vam zasigurno obezbediti puno smeha. Blizina Soluna omogućava vam razne vidove zabave - tradicionalne konobe, sve vrste restorana, mnoštvo barova, klubova, kafića. Noćni život je posebno razvijen u mestima Kalitea, Poligiros i u svakom većem mestu na Halkidikiju.

Pošalji stranu na:


Avio karte