first minute - Leptokarija - Provodi

Provodi

Ribar foto: charbel.akhras/flickr.com

 

Najbolji početak večeri je šetnja ulicama centra Leptokarije. Sa ovih simpatičnih osvetljenih ulica vidi se Olimp. Predveče se one pune, što mestu daje poseban šarm. Leto u Leptokariji je idealana prilika da se doživi odlična zabava u pravom grčkom duhu i da se upozna sa grčkom kulturom. U lokalima Leptokarije se mogu videti i naučiti različiti grčki tradicionalni plesovi, što ume da bude izuzetno zabavno, jer sami Grci u sve to unose posebnu pozitivnost i bliskost. Leptokarija ima ostatke klasičnih amfiteatara, te se može iskoristiti prilika za odlične pozorišne predstave, koje se kao tradicija još uvek neguju.

 

Ljubazni domaćini foto: Bo47/flickr.com

 

Za ljubitelje modernog vida zabave, tu su kazino, diskoteke, prijatni i opušteni barovi i fantastične taverne u kojima je hrana izuzetno ukusna. Ljubitelji dnevne zabave imaju pregršt mogućnosti, od iznajmljivanja jahte, do pecanja, ronjenja, odbojke na plaži i fudbala.

 

Iz Leptokarije se lako može posetiti Olimp, zamak Platamona, dolina Tempi, manastiri Meteora i stara mesta poput Vergine, Pele i Diona.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte