first minute - Kotor - Izleti

Izleti

foto: David Bailey MBE/flickr.com

Najzanimljiviji su izleti do crnogorske prestonice, istorijskog i kulturnog središta Crne Gore - Cetinja. Tu su i izleti do ulcinjske Velike plaže i Skadarskog jezera. Brojne agencije nude i posete crnogorskim manastirima i crkvama po čitavoj Crnoj Gori, sa pauzama za ručak u interesantnim restoranima ili motelima.

Nude se i putovanja do Hrvatske, tačnije poseta Dubrovnku. Informacije o izletima moguće je dobiti u Turističkoj organizaciji grada Kotora, turističkim agencijama ili direktno od lica koja su vlasnici kombi-taksija i organizatori takvih putovanja. Veoma zanimljiva su i krstarenja turističkim barkama ili brodovima do Herceg Novog ili Budve.

Kotor je zanimljivo mesto i za ljubitelje planina. Prema vrhu Sv. Ivan, iznad Kotora, vodi staza idealna za ljubitelje pešačenja. Staza dalje vodi ka prevoju Krstac na planini Lovćen (visina 965 m), odakle se dalje pešači ka Pestingradu (1.098 m) ili ka Jezerskom vrhu (1.657 m), drugom po visini na Lovćenu, gde se nalazi veličanstveni mauzolej Petra II Petrovića Njegoša. Od gradske rive, vodi i uska saobraćajnica ili „donji put“ ka mestu Dobrota, dužine oko 7 kilometara, idealno za pešake, bicikliste, pa i za džoging. Leti su jako interesantna mesta Prčanj, Stoliv, Perast i Risan.

Pošalji stranu na:


Avio karte