Hrvatska

Kratak opis - Hrvatska

Nekada deo zajedničke države Jugoslavije, Hrvatska je u sećanju srednjih generacija ostala kao mesto nezaboravnih letovanja. Prosečna temperatura na primorju je od 6 do 11°C u januaru i 21 do 27°C u avgustu. Turizam je u Hrvatskoj vrlo razvijena privredna grana, a dugačka i veoma razuđena morska obala visoko je rangirana na listama svetskih turoperatera, pa se poslednjih godina sve češće kao gosti javljaju i pripadnici svetskog džet seta.

 

Šest gradova u Hrvatskoj, ili neki njihovi delovi, uvršteni su u Uneskov spisak svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik. Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit, a posebnom lepotom ističu se i ostrva Vis, Hvar, Brač i ostrva Kornatskog arhipelaga.

Vaši utisci - Hrvatska


4.2
Divnih 9 dana smo proveli u Orebicu....

5
Fenomenalno! Obavezno posetiti Istru, Brač, Hvar, Opatiju!...

Putopisi - Hrvatska

Istra-ljubav na drugi pogled
ruza_r, 14. 01. 2011. - Komentara 4
Prvi put sam bila u Istri 2008 godine, 5 dana u Portorožu i dva dana u Piranu. Seminar ko seminar, mnogo ljudi, malo slobodnog vremena za obilazak i razgledanje, i večernje žurke.
Proleće 2010. je bio idealan period za odlazak na Istru po drugi put. I tu sam se definitivno zaljubila, na drugi pogled.
Pošalji stranu na:


Avio karte