Emirati UAE

Kratak opis - Emirati UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati su naftom bogata bliskoistočna država koja zauzima teritoriju jugoistočnog dela Arabijskog poluostrva u jugozapadnoj Aziji, kod Persijskog zaliva. Čine je sedam emirata: Abu Dabi, Ajman, Dubai, Fudžaira, Ras al-Haima, Šardžah i Um al-Kvain.

 

Stanovnici područja današnjih UAE su krajem 18. i početkom 19. veka napadali britanske brodove u Persijskom zalivu i Indijskom okeanu. Britanska imperija odgovorila je 1819. godine i nizom ugovora stavila države jugoistoka Arapskog poluostrva pod svoju kontrolu. Posle britanskog povlačenja 1971. godine Katar i Bahrein odlučili su se za potpunu nezavisnost, a ostalih sedam emirata za ujedinjenje.

 

Draguljom Ujedinjenih Arapskih Emirata danas se smatra Dubai, prebogati emirat koji svojim luksuzom i novim, impozantnim i monumentalnim građevinama mami turiste iz svih krajeva sveta.

Vaši utisci - Emirati UAE

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Emirati UAE

Velika džamija šeika Zajeda u Abu Dabiju
elevate, 31. 03. 2017. - Komentara 0
Mala slika raja

Napravljena je u celosti od najlepšeg belog mermera, sva u dragom i poludragom kamenju, obojena sedefom, u cveću koje predstavlja rajske bašte i stubovima u bojama meda i mleka
Emirati UAE
Pošalji stranu na:


Avio karte