Dubai - Restorani

Restorani

I pravi gurmani uživaće u Dubaiju foto: dlisbona/flickr.com

 

Što se tiče ića i pića, Dubai se može pohvaliti velikim brojem restorana, na čijem se meniju nalaze i specijaliteti svetskih kuhinja. U kojem god delu grada da se nalazite, naići ćete na fantastične restorane, a u svakom od njih na prijatan ambijent, ljubazno osoblje i odličnu uslugu. A ono što sigurno sve zanima jeste hrana, a mediteransku kuhinju, tajlandsku, kuhinju Bliskog istoka, francusku, kinesku, meksikansku, ali i mnoge druge, pripremaju najbolji kuvari sveta. S obzirom na to da su restorani u Dubaiju izuzetno posećeni, ako biste želeli da posetite neki od njih, preporučljivo je da unapred rezervišete svoje mesto.

 

Neka i neki od morskih specijaliteta bude vaš izbor foto: John_DL/flickr.com

 

Ono što biste trebali probati je neko nacionalno jelo. Jedno od njih može biti šavarma (shawarma), a ona se pravi od jagnjetine i piletine sa povrćem, a servira se u tankom hlebu sa humusom od leblebija. Ovo je jedna od popularnije hrane u Dubaiju, a uz nju, između ostalih pića, ugostitelji će vam ponuditi neki od egzotičnih koktela. Vrlo je ukusan i arapski hleb sa indijskim karijem, koji se peče u glinenoj peći i služi uz razna jela. Voćni sok! To nemojte propustiti, jer voćni sok kakav možete probati i popiti u Dubaiju, nećete naći nigde u svetu.

 

Ljubitelji brze hrane ne moraju brinitu, jer je Dubai mislio i na njih. Tu su lanci brze hrane: KFC, McDonalds, TGI Fridays, Starbucks, Starbucks... Veliki je izbor i vegetarijanske i indijske kuhinje: dosa, vada, idli, samosa, samo su neka jela u čijim ukusima možete uživati.

 

Ne brinite, i lanci brze hrane pronašli su svoje mesto u Dubaiju foto: Jason Cartwright/flickr.com

 

Ovo su samo neki restorani Dubaija, koje možete posetiti:

 

Antique Bazzar: Ovaj restoran indijske kuhinje, vrlo je popularan, kako zbog svojih specijaliteta, tako i zbog ambijenta i neobičnih dekoracija. Svaki sto u restoranu je drugačiji, a indijska muzika koja se tiho širi salom, „uzrok“ je prijatnog ambijenta koji ovde vlada. Restoran je u periodu od subote do četvrtka otvoren od 12:30 do 15:30 h i od 19:30 do 03:00 h, a petkom od 19:30 do 03:00 h. Broj telefona restorana je 04 397 74444.

 

Restoran na otvorenom foto: mckaysavage/flickr.com

 

Thai Chi: Da li znate za neki restoran koji se može pohvaliti da sa uspehom služi jela dveju kuhinja? Ukoliko posetite Thai Chi restoran, videćete da je i to moguće. Ovaj restoran ima dve kuhinje, jednu za tajlandske, a drugu za kineske specijalitete, što ga čini jedinstvenim, ali i vrlo uspešnim. Na raspolaganju vam je niz prostorija gde možete uživati u izabranom jelu. Radno vreme restorana je od 12:00 do 15:00 h i od 19:30 do 23:30 h, svakog dana osim četvrtka i petka, kada je restoran otvoren od 18:30 do 23:30 h. Broj telefona restorana je 04 324 0000.

 

Kiku: Najbolji japanski restoran u Dubaiju! Vlasnici restorana su Japanci, pa ako ste imali bilo kakvu dilemu oko pripreme japanskih specijaliteta, zaboravite na nju, jer je hrana autentična i vrhunskog kvaliteta. Takođe, i usluga je na visokom nivou. Restoran je otvoren svakog dana u periodu od 12:30 do 14:30 h i od 18:30 do 23:00 h. Broj telefona restorana je 04 217 0000.

 

Rezervišite svoje mesto, jer je gužva u restoranima Dubaija česta pojava foto: rapidtravelchai/flickr.com

 

Ashiana: Ovo je visoko cenjen i najpoznatiji restoran indijske kuhinje. Prijateljsko okruženje i vrlo dobru uslugu, osetićete čim zakoračite preko praga restorana. Užitak će biti potpun kada na scenu izađe bend koji izvodi klasična dela indijske muzike. Radno vreme restorana je od nedelje do četvrtka od 12:00 do 03:00 h, a ostalim danima od 19:30 do 23:30 h. Broj telefona je: 04 228 1707.

 

BICE: Ukoliko volite italijansku kuhinju, ne brinite, Dubai ima dosta restorana tog tipa, a BICE je samo jedan od njih. Ovaj restoran ponudiće vam tradicionalne specijalitete Italije, a ono što morate probati jeste govedina karpačo (carpaccio) i rižoto od divljih pečuraka. Radno vreme restorana je od 12:00 h pa do ponoći, a broj telefona je 04 399 1111.

 

Interesantan ambijent restorana foto: Pete the painter/flickr.com

 

Awtar: Posetite ovaj restoran i osetite tradicionalnu toplu atmosferu. Ukusnu libansku hranu „začiniće“ dobra zabava, u kojoj pored turista, uživa i lokalno stanovništvo. Na meniju restorana nalazi se široka ponuda ražnjića i raznovrsna jela od mesa. Radno vreme restorana je od 12:30 do 15:00 h i od 19:30 do 03:00 h. Broj telefona je 04 317 1234.

 

Al Mahara: Evo restorana gde možete uživati u morskim specijalitetima, ali ne samo u tome, tu je i fascinatno okruženje. Veliki akvarijum je ono što vas čeka kada uđete u restoran, pun je riba, ajkula, kornjača i drugih morskih stvorenja. Ako imate sreće, možete videti i kako ronilac hrani ribu. Radno vreme restorana je od 12:30 do 15:00 h i od 19:00 do 00:00 h.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte