Egzotične zemlje - Hurgada

Kratak opis - Hurgada

Hurgada, biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “more sa sedam boja”.

 

Osnovana početkom 20. veka, Hurgada je do pre par godina bila malo ribarsko selo, a danas je vodeći turistički centar na obali Crvenog mora, popularan zbog dugih plaža, noćnog života, toplog vremena i odličnih uslova za bavljenje sportovima na vodi, posebno ronjenjem.

 

 

 

Hurgada ima oko 250.000 stanovnika i podeljena je na tri dela - El Dahar (stari deo grada), Sakala (centar) i El Memša (Seoski put). Sakala je hotelska četvrt, a u Daharu su smešteni najveći gradski bazar, pošta i autobuska stanica.

 

Temperatura je oko 30 stepeni tokom čitave godine, dok se za letnjih meseci popne na oko 35-36 stepeni. U Hurgadu često svraćaju Egipćani iz Kaira i Evropljani, mahom Italijani, Rusi, Poljaci, Česi i Nemci, koji tu provode božićne i novogodišnje praznike i često odlaze u obilazak doline Nila i do Luksora.

Vaši utisci - Hurgada

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Hurgada

Hurgada februar 2015
snezanabelgrade, 07. 03. 2015. - Komentara 2
Počinje uzbudljivo spremanje i pakovanje za drugi kontinent, totalno drugačiju kulturu, umesto niskih zimskih temperatura u Beogradu, pakujem kupaći i odlazim u Afriku. Egipat se nalazi na severoistoku Afrike, graniči se sa Libijom, Izraelom, Sudanom i izlazi na Sredozemno i Crveno more. Broj stanovnika je oko 85 miliona, zvanični jezik je arapski i većina stanovnika je muslimanske veroispovesti, dok hrišćani - Kopti čine 10-12% stanovništa i možete ih prepoznati tako što malo iznad dlana imaju istetoviran krst. Hrišćani I muslimani u Egiptu imaju lep odnos i ne razlikuju jedne od drugih, kako u međuljudskim tako i u poslovnim odnosima. Glavni grad je Kairo, sa preko 20 miliona stanovnika i nedaleko od grada, u Gizi nalazi se najveća atrakcija u Egiptu-Piramide.
Safari kroz Arabijsku pustinju i druženje sa Beduinima
maxicka, 04. 05. 2012. - Komentara 0
Ovo je samo jedan odlomak iz moga putopisa (nastao 2005. god), ali verujem da je dovoljan za buđenje iz letargične svakodnevice, u koju tako često zapadamo. Probudite ono nestašno dete u sebi i prepustite se vašim infantilnim željama. Ja sam ga oživela baš na ovom putovanju kroz pustinju i ostvarila davnašnji san, koji ću podeliti sa Vama.
Pošalji stranu na:


Avio karte