El Guna

Kratak opis - El Guna

Gradić je nastao pre oko 20 godina. U ovom slučaju, čovekova mašta se poigrala sa prirodom i stvorila rajski ambijent. “Mala Venecija na Crvenom moru” važi za najluksuznije mondensko letovalište u ovom delu sveta. Udaljena je od Hurgade i aerodroma oko 25 km, ali je dobro povezana redovnom autobuskom linijom.

Mesto je dobilo ime “Venecija” po lepo uređenim morskim kanalima koji su prosečeni kroz gradić i time se dobio fantastičan ambijent na desetak ostrva.

 

Ovde se nalazi nekoliko velikih kompleksa poznatih luksuznih hotelskih lanaca, ali i veliki broj manjih hotela i vila. Tu je i lepo uređen centar za šetnju i kupovinu Tamr Hena, kao i Nova luka, gde su usidrene luksuzne jahte bogatih meštana, ali i turista koji su ove došli da uživaju u spoju modernog i orijentalnog.

 

Centar El Gune, Kafr El Guna, izgrađen je u tradicionalnom egipatskom stilu i okružen lagunama. Tu se nalaze radnje, bazari, umetničko naselje, kafići, diskoteke, restorani, barovi, pošta i info centar. U luci Abu Tig nalaze se razni kafići i radnje, a u Abidos, južno od grada, ima kapacitet od 40 brodova. Temperature leti se kreću od 33 do 34 stepena.

Vaši utisci - El Guna

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - El Guna

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte