Prag - Zabava

Zabava

Prag noću foto: D P R/flickr.com

 

I u Pragu postoji mnogo barova i klubova u kojima se odvija bučan noćni život. Nabrojati sve popularne klubove je veoma teško jer ih je mnogo. Barovi su otvoreni celi dan, klubovi uglavnom od 23 sata do 4 ujutru. Ukoliko želite da nastavite sa zabavom i posle toga, naći ćete nekoliko otvorenih klubova. Izdvajamo neke od najpoznatijih:

 

Duplex klub u Pragu foto: Hugo -/flickr.om

 

"Duplex" - je jedan od najpopularnijih noćnih klubova s ogromnom plesnom dvoranom. To je kombinacija noćnog kluba, kafića i restorana.

"Angel Club" - Ovaj klub je nedavno preuređen pretvarajući se u više moderan i elegantan klub. Nekad je bio poznat kao glavni praški gej klub, ali sad privlači mešovite gužve. Klub je otvoren petkom i subotom. Možete plesati ovde i do 06.00 ujutro. Adresa: Kmochova 8, Prag 5 Smichov.

"Futurum Club" - Ovo je raznovrsni klub - tokom nedelje klub privlači džez i soul ljubitelje, ali vikendom se obično pretvara u veliki plesni podijum sa miksevima starih i novih hitova. Otvoren od 09.00 do 03.00.

Adresa: Zborovska 7, Prague 5 Smichov

"Karlovy Lazne" - je još jedan veliki i vrlo moderan noćni klub. Prostire se na četiri sprata i najveći je klub ove vrste u srednjoj Evropi. Svaki sprat ima svoj vlastiti stil, od "chill-out", "hard core" zanosa i živih svirki u prizemlju, preko plesa uz disko muziku na prvom spratu, rok žurki u stilu šezdesetih i sedamdesetih na drugom, pa sve do haus i tehno muzike na trećem. Adresa: Novotneho Lavka 5, Stare Mesto, Prag 1.

 

 

Noćni provod u klubu "Mecca" foto: Discos Konfort/flickr.com

 

Preporuka: Pored mnoštva diskoteka, barova, restorana i tržnih centara, nikad nije suvišno baviti se sprotom i rekreacijom (pa i kad ste na putovanju) i na taj način se zabaviti, a Prag je idealan za to jer pruža velik izbor fakultativnih aktivnostii. Tu su: gađanje glinenih golubova (veoma zanimljiva aktivnost za grupu od šestoro ljudi koji će se zabaviti gađanjem 25 glinenih golubova koji iskaču iz jama i ispuštaju glasne zvuke - potrebna vam je koncentracija i oštro oko), zatim pejntbol, tereni za golf, teniski i skvoš tereni, streljane, jahanje konja, skejtbording, fudbal, karting...

 

Događaji - tokom cele godine u Pragu se organizuju razni festivali i događaji. Izdvojićemo one u narednih nekoliko meseci.

 

Avgust:

Mystic Skate kup: Međunarodni pro-skejtbording kup održava se u posebno dizajniranom Mystic skejt parku na Stvanice ostrvu.
Trutnov Open Air Music Festival: Ovo je jedan od najvećih "open air" muzičkih festivala.
Međunarodni festival orgulja: Koncerti su organizovani s raznim evropskim orguljašima u Sv. Džejms bazilici.

Festival italijanske opere: Festival se odvija u kući Opere sa mnogim značajnim italijanskim operama, uključujući i poznati rad Đuzepea Verdija.

 

Praška Kuća opere gde se održava festival italijanske opere foto: greynforty/flickr.com

 

Septembar:

Vinski Festivali: Tokom berbe vina, razne vinske fešte se održavaju u celoj zemlji. Burčák je za slatku degustaciju mladog vina koje je samo delimično fermentirano. Krajem septembra, Vinohradské vinobraní, najveće je slavlje u čast berbe koje se održava u okrugu Vinohrady.
Praška Jesen: Na ovom festivalu prikazuju se dela čeških kompozitora kao i svetskih umetnika. To je međunarodni festival ozbiljne muzike koji se održava u raznim dvoranama. Ovo je jesenja verzija "Praškog proleća". Festival Praška Jesen brzo je stekao reputaciju za privlačenje najvećih svetskih kompozitora.
Gudači Jesen: Ovo je veliki međunarodni muzički festival koji se održava u Narodnom pozorištu i drugim prostorima na jesen.

 

Oktobar:

Međunarodni džez festival: Ovo je bio popularan događaj još od 1964, a traje dve nedelje. Predstavljaju se češki i inostrani muzičari, a odvija se obično u klubu "Reduta Jazz".

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte