Sunčev Breg - Plaže

Plaže

Plaža u Sunčevom Bregu foto: JurgenBOT/flickr.com

 

Ako volite peščane plaže boje zlata, barove i kafiće na samoj obali mora, toplo i čisto more, Sunčev Breg je pravo mesto za vas. Prirodni fenomen ovog letovališta - plaža sastavljena od dina, ali i toplo i plitko more, kao magnet privlače turiste iz celog sveta.


Peščana plaža Sunčevog Brega duga je 10 km, a široka oko 40 m i obiluje barovima i kafićima, u kojima turisti mogu uživati u hladnim napicima, a mogu i iznajmiti ležaljke i suncobrane i uživati na plaži. Sa Sunčevog Brega turisti mogu otići i na susedne plaže, peške, minibusevima ili brodićima, koji svakodnevno saobraćaju iz Sunčevog Brega do Nesebara i ostalih mesta. Cena karte u brodićima varira zbog velike konkurencije među prevoznicima.


 

Kafić na plaži foto: JurgenBOT/flickr.com

 

Na dužini od 10 km, koliko je duga plaža Sunčevog Brega, nalaze se plaže Severen i Slantchev Briag. Na prelepom pesku ovih plaža podjednako će uživati i odrasli i deca. Plitka voda mora pogodna je da mali genijalci vrlo brzo nauče da plivaju. Međutim, more ponekad zna da bude nemirno, javljaju se i talasi, što čini srećnim nešto stariju populaciju. Ali, čak ni pojava nemirnog mora ne mora da vas brine, jer su na plažama spasioci non-stop na oprezu. Ponekad je istaknuta zastavica, koja označava zabranu plivanja.


 

Akva park foto: Theme Park Mom/flickr.com

 

Ukoliko volite uzbuđenje i adreanlin, provedite dan u najvećem akva parku Bugarske koji se nalazi u Sunčevom Bregu. Park je prepun atrakcija namenjen posetiocima svih uzrasta. Zainteresovanima su na raspolaganju brojne vodene atrakcije, kao i koktel barovi i restorani gde možete predahnuti i „napuniti baterije“ za još jednu turu zabave. Što se tiče dece, oni mogu uživati u bazenu namenjen njima, kao i u vodenom dvorcu.


S obzirom na to da je Nesebar udaljen od Sunčevog Brega samo 5 km i da su se granice između ova dva grada još malo pa izgubile, možete svoj dan provesti i na jednoj od dve plaže koliko se nalaze na njegovoj teritoriji.

Pošalji stranu na:


Avio karte

Specijalne ponude - Bugarska - Sunčev Breg