Sunčev Breg

Kratak opis - Sunčev Breg

Sunčev Breg se nalazi u južnom delu obale Crnog mora, i najveći je turistički centar u Bugarskoj. Ovaj biser bugarskog primorja karakteriše mirno more i prozirno čista voda zbog čega je vrlo popularan među turistima.

 

Veliki broj prirodnih dina, među kojima raste šesnaest retkih biljnih sorti (pet je zaštićeno zakonom), kao i šarenolika priroda koja obiluje retkim biljnim vrstama, čine ovaj gradić još zanimljivijim. A s obzirom na to da period od maja do septembra donosi preko 1500 sunčanih sati, ime ovog grada, sasvim je opravdano.

 

Četinarske i listopadne šume, čist vazduh i peščane plaže, kao i gostoprimljivost bugarskih domaćina, čine boravak u Sunčevom Bregu pravim duhovnim i fizičkim odmorom.

 

Info 

  • Sunčev Breg je udaljen 35 km od Burgasa i nalazi se između mesta Vlas i Nesebar.
  • Prosečna dnevna temperatura u vreme letnjih meseci iznosi 29 stepeni, a temperatura vode je oko 23 stepena.
  • Sunčev Breg je nosilac prestižne nagrade "Plava zastavica", zbog ekoloških i prirodnih prednosti koje ima u odnosu na druga mesta crnomorskog bugarskog primorja.

Vaši utisci - Sunčev Breg


4.4
Fenomenalno mesto za parove, mlade, jeftino, puno zivota, obavezno posetiti. Greh je sto ljudi u Srbiji ne znaju koliko je ovo mesto dobro :)...

4.4
Ko zeli dobar provod, super odmor, odlicnu ponudu, Suncev breg je odlicno mesto za svaciji ukus i dzep!!! Mladi koje zele dobru zabavu obavezno treba da posete ovaj "gradic" na Crnom moru. Cene - s obzirom na nas...

Putopisi - Sunčev Breg

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte

Specijalne ponude - Bugarska - Sunčev Breg