Albena

Kratak opis - Albena

Albena se nalazi 32 km severno od Varne sa širokim peščanim delom u otvorenom severnom delu zaliva Varne. On sapada u jedan od najmodernijih gradova za odmor duž bugarske obale. Kompleks se nalazi ispod relativno viskokog brda, a posebnu draž mu daje i blizina šume Baltata, u sastavu koje je proglašeno zaštićeno područje. Kasnije je nazvana i Batova Gora po Batovoj rijeci u čijoj dolini raste. Naselje po arhitekturi nalikuje urbanom modelu kao i većina hotela sa terasastim strukturama koje imaju za cilj da pruže što je moguće više sunca u letnjim danima. Obala je strma na severu, sa žutim peščarama  tipičnim za ovo područje. To je u stvari kamen koji je bio glavni izvor građevinskog materijala za letovalište.

 

Info

  • Sa Varnom je povezana svakodnevnim autobuskim linijama, a na raspolagaju su i taksiji, kao i iznajmljivanje automobila.
  • Prosečna temperatura vazduha u letnjim mesecima iznosi 25 stepeni, a ponekad se živa u termometru penje i do 32 stepena Celzijusa.

Vaši utisci - Albena


4
ove godine sam prvi put bila u Bugarskoj.Isli smo suprug, sin (9) i ja. Bilo smo smjesteni u hotelu Altea, sa tri zvjezdice i ...ODUSEVLJENI SMO. U sklopu cijene (9nocenja sa doruckom smo platili 400 maraka, sin je isao gratis)...

Putopisi - Albena

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte