Brazil

Kratak opis - Brazil

Brazil je najveća zemlja u Latinskoj Americi i zazima gotovo polovinu (47,3%) Južne Amerike. To je peta po veličini zemlja na svetu, posle Kanade, Rusije, Kine i SAD. Istočnom stranom, Atlantski okean proteže se duž cele zemlje sa 7.367 km obale.

 

Mešavina rasa napravila je Brazil kulturno bogatom i jedinstvenom zemljom. To mešanje je započelo s urđenicima, Afrikancima i Portugalcima, ali ubrzo su doseljenici iz celog sveta počeli da dolaze: Evropljani, Azijati, Jevreji, Arapi... Danas su rezultat toga srećni ljudi, otvoreni za sve novo. Zbog te ogromne raznolikosti, Brazil je jedno od poslednjih mesta na zemlji gde niko nije stranac, gde možete promeniti svoju sudinu bez gubitka vlastitog identiteta i gde svako ima malo od celog sveta u svojoj krvi.

 

Brazil je poznat po svojoj fudbalskoj tradiciji i Karnevalu u Rio de Žaneiru, zatim po kapoeri, borilačkoj veštini u kombinaciji sa muzikom i plesom. Zemlja je velikih različitosti, s dahom urbanih mozaika Sao Paola, beskonačne kulturne energije Pernambuka i Baije, netaknute divljine amazonskih prašuma...

 

Glavni grad Brazila je Brazilija, a najpoznatiji Rio de Žaneiro - gde je i čuvena statua Hrista spasitelja. Najveći i najbogatiji je grad Sao Paolo.

Vaši utisci - Brazil

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Brazil

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte