Sarajevo - Mostar - Trebinje - Dubrovnik

Pošalji stranu na:


Legenda
 • SK - Samo Krevet
 • NA - Najam
 • ND - Noćenje sa doručkom
 • PP - Polupansion
 • P - Pun pansion
 • AI - Sve uključeno
 • UAI - Ultra sve uključeno
 • I - Izlet
Prevoz
 • Avionom
 • Autobusom
 • Sopstveni
 • Brodom

Opis

Hotel Hayat 3*, Sarajevo

Lokacija: hotel se nalazi u starom gradu u Sarajevu, nadomak Baščaršije, na centralnom trgu starog dela Grada Sarajeva - Kovačima. Kovači su udaljeni od Baščaršije, srca Sarajeva, oko stotinak metara, gde se ujedno nalaze sve kulturno-istorijske znamenitosti, postanka grada.

Smeštaj: Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, kablovskom TV, WI-FI internetom.


Hotel Leotar 4*, Trebinje

Lokacija: hotel se nalazi u samom centru Trebinja, na obali reke Trebišnjice, okružen je zelenilom i pruža veličanstven pogled na stari grad. Nalazi se nedaleko od mora, 30 km od Dubrovnika, a od Herceg-Novog 40 km.
Smeštaj: Hotel je izgrađen je u hercegovačko-mediteranskom stilu. Nedavno renoviran, po zahtevima savremenih standarda, hotel poseduje i 64 standardnih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, idealnih za smeštaj sportskih ekipa, školskih ekskurzija i organizovanih grupa turista.
Sadržaj: Gostima su na raspolaganju dva restorana, kongresna sala sa opremom za projekcije kapaciteta 280 osoba, dve natkrivene terase, velika letnja terasa, čuvani parking i garaže.Hotel Leotar se nalazi u samom centru Trebinja, na obali reke Trebišnjice; okružen je zelenilom i pruža veličanstven pogled na stari grad.


Kratak opis programa puta:

 

Odlazak do Vrela Bosne, jedne od najlepših prirodnih celina na Balkanu. Sarajevo: Baščaršija: čuvena Sebilja – česma, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana - najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana - prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavalo skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka - najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci. Razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana. Mostar: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Trebinje: obilazak kompleksa Crkvina - Hercegovačke Gračanice - mauzolej pesnika Jovana Dučića, galerija pozlaćenih Ikona, amfiteatar, Vladičanski dvor, zvonik, knjižara. Poseta Arslanagića mostu iz XVI veka. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Dubrovnik: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo...

Detaljnije pogledati na stranici program puta.

Poslednji utisci

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.