Egipat

Kratak opis - Egipat

Ako želite da uživate u Orijentu, bogatoj istoriji i spomenicima, ako volite pustinju i duge peščane plaže, čuvena zemlja faraona je pravi izbor za vas.

 

Ekskluzivni hoteli, prelepo more, izleti u pustinji, beduinska sela, nestvaran podvodni svet, obilazak piramida i prelepih hramova starih više od 4.000 godina, samo su deo ponude koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Vaši utisci - Egipat


3
Ovo je treći put da letujem u Egiptu- prva dva utiska su sasvim drugačija od ovoga sada. ne znam da li je situacija koja je tremnutno u zemlji uticala da se utisak promeni, ali mislim da to nije razlog. Mnogo toga se u...

4.8
Za samo jedno letovanje ne mozete videti i doziveti sve sto ova prelepa zemlja moze da vam ponudi. Ja sam bio tri puta i nameravam ponovo da odem. Ronjenje u Crvenom moru je nesto sto bih najtoplije preporucio svima koji...

Putopisi - Egipat

Hurgada februar 2015
snezanabelgrade, 07. 03. 2015. - Komentara 2
Počinje uzbudljivo spremanje i pakovanje za drugi kontinent, totalno drugačiju kulturu, umesto niskih zimskih temperatura u Beogradu, pakujem kupaći i odlazim u Afriku. Egipat se nalazi na severoistoku Afrike, graniči se sa Libijom, Izraelom, Sudanom i izlazi na Sredozemno i Crveno more. Broj stanovnika je oko 85 miliona, zvanični jezik je arapski i većina stanovnika je muslimanske veroispovesti, dok hrišćani - Kopti čine 10-12% stanovništa i možete ih prepoznati tako što malo iznad dlana imaju istetoviran krst. Hrišćani I muslimani u Egiptu imaju lep odnos i ne razlikuju jedne od drugih, kako u međuljudskim tako i u poslovnim odnosima. Glavni grad je Kairo, sa preko 20 miliona stanovnika i nedaleko od grada, u Gizi nalazi se najveća atrakcija u Egiptu-Piramide.
Safari kroz Arabijsku pustinju i druženje sa Beduinima
maxicka, 04. 05. 2012. - Komentara 0
Ovo je samo jedan odlomak iz moga putopisa (nastao 2005. god), ali verujem da je dovoljan za buđenje iz letargične svakodnevice, u koju tako često zapadamo. Probudite ono nestašno dete u sebi i prepustite se vašim infantilnim željama. Ja sam ga oživela baš na ovom putovanju kroz pustinju i ostvarila davnašnji san, koji ću podeliti sa Vama.
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte