Zimovanje 2019 - Palić - Zabava

Zabava

Kafa pored jezera je idealam izbor na Paliću foto: mcveja/flickr.com

 

Na Paliću je odlična zabava. Vrlo lepo i prijatno mesto je Caffe West. Noćni provod se uglavnom odvija u klubu Del Lago, a za odličnu zabavu u bilo koje doba tu su Jedriličarski klub i Teniski klub. Ženski štrand ima prelep kafić na samoj obali jezera.

 

Od picerija na Paliću postoje Don Corleone, Omega, i picerija Pub. U njima se služe odlične pice, a funkcionišu i kao mesta za večernji provod.

 

Na Paliću se održavaju brojne značajne i lepe zabavne manifestacije. Najpoznatija je Festival evropskog filma Palić, koji se organizuje na Letnjoj pozornici svakog trećeg vikenda u julu. Ambijent je vrlo prijatan i poseban, a posećuju ga ljubitelji filma iz cele Evrope.

 

Svakog poslednjeg vikenda u julu se organizuje Summer3p – festival elektronske muzike koji traje nekoliko dana i odigrava se na Termalnim bazenima. Oko 1. maja sveke godine Palić očekuje brojne posetioce festivala urbane kulture Trenchtown. Ovaj festival predstavlja publici više od 100 najraznovrsnijih umetnika. Održava se na napuštenom salašu palićke šume.

 

Posebno interesantna i posećena manifestacija su Berbanski dani koji se održavaju trećeg vikenda u septembru, a oglašavaju kraj radova u vinogradima i voćnjacima. Ovaj festival sadrži brojne programe poput Berbanske parade, Vinske fešte kada se degustira vino, muljanja grožđa, pijace sa ručnim radovima, medom, voćem i lekovitim biljem.

 

Svaka subota oko 25. maja je obeležena manifestacijom Palićke vinske svečanosti. Tada se slavi Sveti Urban koji je zaštitnik vinara i vinogradara. Organizuju se degustacije i spremaju izvrsna jela.

 

Palić je popularna destinacija za vreme proslave Prvomajskog uranka. Od 1.do 21. juna svake godine, organizuje se Etnofest koji okuplja najrazličitije goste iz raznih krajeva sveta koji na festu prikazuju svoju kulturu u formi muzike, igre, hrane, rukotvorina i drugih tradicionalnih aktivnosti.

 

Prva subota u julu svake godine obeležena je Danima riblje čorbe. Ovo je izuzetno ukusna manifestacija koja se održava na obali Ludoškog jezera. Tada se organizuju takmičenja u pravljenju riblje čorbe i odlične zakuske.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte