Bodrum

Kratak opis - Bodrum

Bodrum je jedno od najekskluzivnijih letovališta na turskoj rivijeri. Nalazi se na poluostrvu Bodrum, na mestu gde se spajaju Egejsko i Sredozemno more. U antičkoj grčkoj Bodrum je bio poznat pod imenom Halikarnas, kada je bio poznat po mauzoleju kralja Mauzola, a danas je poznati turistički i jahting centar. Ovaj grad je popularno turističko odredište zahvaljujući svojoj prelepoj obali, a svake godine poseti ga nekoliko stotina hiljada turista.

 

Znamenitost Bodruma foto: TJOwens/flickr.com

 

Bodrum je izgrađen na ruševinama antičkog Halikarnasa, antički Grci kolonizovali su njegovu luku u 11. veku p.n.e, a može se reći da je cvetao u vremenu kada je bio pod persijskom vlašću. U Bodrumu je rođen grčki istoričar Herodot, otac istorije.

 

Svi objekti u ovom turističkom centru su bele boje i imaju najviše dva sprata. Obilje kulturno-istorijskih sadržaja, arheološki ostaci starih civilizacija, mnoštvo luksuznih hotela i restorana, fantastičan geografski položaj i prirodne lepote, čine Bodrum izvandrednim izborom za vaše letovanje.
 

Vaši utisci - Bodrum


4
Prosle godine sam letovala u Bodrumu,zlaliv Yalikakak.Sto bi rekla moja sestra kasnije tokom letovanja Yakliklaklak!Inace,devojka iz agencije je bila jako ubedljiva sa pricom kako je tamo divno,ona je zivela tamo i odlicno...

Putopisi - Bodrum

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte