specijalna ponuda - Njujork - Šoping

Šoping

Njujork je prestonica američke modne scene. Dok budete šetali ulicama naićićete na meštanke obučene u poslednje modne hitove kupljene po sniženim cenama. S obzirom na veliku teritoriju koju grad zauzima, naći ćete različite radnje koje će vam nuditi stvari koje niste ni znali da postoje. Nebitno da li tražite garderobu, hranu, elektroniku, umetnička dela ili skupocene automobile, na ovom mestu ćete ih pronaći.

 

"NoLita" i "SoHo" su tržni centri za one koji sa odmora žele da ponesu neki poklon najdražima. U njima jednako kupuju i Njujorčani i turisti. Sa ljubaznim prodavcima koji će vam dati savet vezan za kupovinu i pokazati svoju najbolju ponudu, otkrićete radnje i modne marke za koje niste ni znali da postoje.

 

 

Šoping u SoHou foto: Lelik/flickr.com

 

"Strand Book Store" (828 Broadway (at 12th St.) Manhattan, NY 10003 Strand Book Store). Ako ne znate šta svojim najdražima koji su ostali kod kuće kupite za poklon, mi vam predlažemo da posetite ovu knjižaru u kojoj ćete naći kako najstarija izdanja tako i popularne bestselere. Sve od basni do romana i istorijskih enciklopedija će vam ljubazni obučeni trgovci ponuditi.

 

Dok šetate ulicama Velike jabuke, naići ćete na veliki broj uličnih trgovaca koji prodaju suvenire. Među njima ćete naći odeću, knjige, ploče, privesce i blokčiće sa motivima Njujorka. Mi vam preporučujemo da zastanete kod njihovih tezgi jer se nikada ne zna šta možete pronaći! Može se desiti da većina stvari bude beskorisna ili preskupa, ali uvek ćete "iskopati" nešto jeftino što vam je oduvek trebalo. A i uvek će vam biti dobrodošao razgovor sa ovim trgovcima koji su uvek spremni da vam podele neki savet ili preporuče nešto što ne smete propustiti prilikom dolaska u Njujork.

 

 

 
Šoping u Medison aveniji foto: scalleja/flickr.com

 

Na početku proleća, početkom leta i početkom jeseni, u Njujorku su organizovana velika sniženja. Na ovim sniženjima koja idu i do 70%, naćićete i markiranu i garderobu manje popularnih dizajnera.

 

"Garden of Eden Gourmet" (7 E. 14th St. New York, NY 10003) je market koja prodaje svežu hranu, prirodno uzgajanu. Ovde ćete naći sveža jaja i mlečne proizvode, sveže meso i ribu, ekološki bezbedan kavijar i morsku hranu. Ovaj market omogućava dostavu i katering. Ovde možete kupiti i domaće soseve, supe, salate i sladolede. Ako vam dosade restorani i brza hrana, otiđite u ovaj market, kupite ono što vam ljubazni prodavci preporuče i spremite ukusan obrok .

 

Pošalji stranu na:


Avio karte