specijalna ponuda - Njujork - Restorani

Restorani

Njujork je grad u kojem su svi dobrodošli i u kojem svi mogu naći uticaje svoje tradicije. Nebitno da li ste iz Grčke, Srbije ili iz Španije, ovde ćete pronaći restorane koji nude baš vašu tradicionalnu kuhinju. Za vreme branča, između doručka i ručka, svi Njujorčani su u nekom od lokalnih barova koji nude specijalnu ponudu za ovaj obrok. Ako želite da im se pridružite, možete otići u "Aquavit", "Peacock Alley" ili "Mobay Uptown".

 

U Harlemu ćete, dok šetate uvek prepunim ulicama, naleteti na mnoge restorane i većina njih nudi obroke po specijalnim cenama, sa svakodnevnim popustima. "Charles' Country Pan-Fried Chicken", "El Aguila" i "Tonnie's Minis" su neki od najpopularnijih.

 

 

Tipičan njujorški restoran foto: flickr4jazz/flickr.com

 

"The Original Crab Shanty" (361 City Island Avenue (City Island–Tier St/City Island Av) Bronx, NY 10464). U prelepom njujorškom okruženju u blizini mora se nalazi restoran koji služi sveže morske plodove. Rak se sprema na 17 različitih načina. Svi specijaliteti se služe uz hleb sa belim lukom koji daje posebnu aromu ovim jelima.

 

"River Deli" (32 Joralemon St. (at Columbia Place) Brooklyn, NY 11201). Mali romantičan italijanski restoran. Sicilijanski bračni par je otvorio ovaj restoran u kojem ćete sigurno ostati iznenađeni gostoljubivošću i izvanrednim ukusom. Na ovom mestu se spajaju italijanska tradicija i američka kuhinja. Spremaju američka jela kao što su šnicle i salate, ali i razne vrste pasti i pica na italijanski način. Uz obrok će vam ponuditi vinsku kartu sa najboljim italijanskim vinima koji savršeno idu uz svaki obrok. Posle predaha u ovom restoranu, nastavite šetnju po ovom romantičnom mirnom kraju.

 

Savet: pošto je Njujork ogroman grad sa stanovnicima koji su stalno u žurbi zbog obaveza koje posao nameće, kult hrane "za poneti" je ovde postao jako popularan i proširio svoju tradiciju na ostatak sveta. U skoro svakom restoranu postoji opcija da ponesete hrane i da je jedete u svom domu ili čak u nekom od obližnjih parkova. Ovaj običaj se podrazumeva i za kafu i za poslastice.

 

 

Pljeskavica, tipično američko jelo foto: TriggerHappyDave/flickr.com

 

McDonalds: lanci restorana koji rad započinju u Americi i nastavljaju se po celom svetu. Jako popularni među njujorčanima zbog velike i raznolike ponude kako pića tako i hrane i poslastica. Naćićete ih na avkom koraku ove američke prestonice, a biće posebno zanimljivi vašim najmlađim zbog igraonica koje imaju u okviru restorana.

 

Pošalji stranu na:


Avio karte