specijalna ponuda - Njujork - Atrakcije

Atrakcije

Central park

Dok ne vidite Njujork sa vrha Empajer stejt bildinga, ne možete reći da ste ga zaista videli. Zauvek ćete pamtiti taj veličanstveni pogled. Popećete se na 86. sprat, na visinu od 320 metara, a do zastakljenog dela na vrhu stižete drugim liftom. Sa osmatračnice pogled pada na Central park, Tajms skver,

Bruklinski most i Kip slobode. Ako dođete u vreme zalaska sunca, Njujork će biti okupan narandžastom i žutom bojom. Ako dođete vikendom uveče, možete da uživate u restoranu slušajući najbolje džez orkestre.

 

 

Kip slobode foto: Jorbasa/flickr.com

 

Do Kipa slobode se stiže trajektom. Mesto za posetu muzeju koji se nalazi u podnožju morate unapred da rezervišete.

 

Central park je sa svojim travnjacima i jezerima jedan od najpopularnijih na svetu. Dom je Metropolitan muzeju umetnosti i Zoo vrtu.

 

 

Metropolitan muzej foto: Tomas Fano/flickr.com

 

Njujork može da se pohvali i nekim od najboljih svetskih muzeja. U sve javne muzeje, uključujući tu i pomenuti Metropolitan, može se ući uz malu donaciju, dok se za privatne muzeje plaća ulaznica (na primer, Muzej moderne umetnosti). Uz muzeje, širom grada su raštrkane manje galerije, pogotovo u oblastima kao što su Čelsi i Vilijamsburg. Obratite pažnju: mnogi muzeji i galerije su zatvoreni ponedeljkom!

 

 

Muzej moderne umetnosti foto: Allie Caulfield foto: flickr.com

 

Savet: u Njujorku se često organizuju grupni obilasci i ture  koje će vas provesti kroz istoriju i kulturu ove američke prestonice. Zanimljivo je da postoje ture koje su posvećene posebo deci, ture za starije, kao i tematske ture (slikarstvo Njujorka, vajarstvo, najbolji restorani...). Preporučujemo da se o svemu raspitate kod svoje turističke agencije, u hotelu u Njujorku u kojem odsedate ili u njujorškoj turističkoj agenciji.

 

Na Governos ostrvu u Njujorku možete iznajmiti biciklu ako nemate svoju i tako obići Njujork i njegovu okolinu. "Bike and Roll kiosk" je najpopularnija radnja na ostrvu u kojoj možete iznajmiti biciklu i sve dodatke, jastuče za sedište, korpu za najmlađe itd. Petkom postoji akcija u ovoj radnji koja svojim mušterijama iznajmljuje bicikle tako da je prvi sat vožnje besplatan. Governos ostrvo i njegova živopisna okolina čine savršenu sredinu za vožnju bicikle. Pošto ovde nisu dozvoljeni automobili, vožnja biciklom se čini kao najbezbednija i najprivlačnija opcija za razgledanje ostrva. Ovako ćete u sopstvenoj režiji obići preko 50 istorijskih zdanja na ostrvu. Iako je ostrvo prepuno uličnih prodavaca hrane, mi vam preporučujemo da ručate u "Water Taxi Beach" koji se nalazi u blizini polazišta trajekta. "The Beach Grill" je još jedan restoran u blizini koji vam nudi specijalitet od mesa, popularan američki hot-dog, kao i razne vrste sladoleda i letnjih poslastica.

 

Za sve turiste ljubitelje sporta, Njujork je prava destinacija. Sem najvažnijih svetskih sportskih događaja koji se svake godine održavaju u ovom gradu, svake sedmice se igraju i važne utakmice popularnih Jenkija.

 

Jenki stadion foto: eviltomthai/flickr.com

 

Stadion Jenkija je zapravo grad za sebe. Sem sportskog terena, u okviru stadijuma se nalaze i martini bar, muzej i "Mohegan Sun Sports Bar". Ako ne želite da odgledate utakmicu, ili ako se slučajno desi da se u vreme vašeg boravka ne odigrava nijedna bitna utakmica, tu su uvek bar u kojem možete popiti pivo i razgovarati sa lokalnim sportistima ili otići do muzeja Jenkija u kojem ćete se upoznati sa dugim ostorijom ovog kluba. Često je tokom godine teren otvoren za posetioce iako Jenkiji ne igraju, ali obilazak terna se uglavnom vrši u grupnim turama ili uz pratnju vodiča.

 

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte