specijalna ponuda - Tasos - Provodi

Provodi

Kafe pored mora u Limenariji foto: slavcho/flickr.com

 

Večernji provod na Tasosu je vrlo raznovrstan. To je zbog toga što na ovo lepo ostrvo dolaze i Grci i stranci. U Limenasu ima puno taverni sa tradicionalnim provodom i autentičnom grčkom kuhinjom. Postoje i barovi u kojima se održavaju svirke do kasno u noć.

 

Za one koji vole da svaki trenutak svog odmora iskoriste na najbolji mogući način predlažemo lake večere ili osvežavajuće koktele u modernim barovima na plaži. U većini gradova na Tasosu postoje barovi u kojima se svira buzuki muzika.

 

Bar na plaži Pinos foto: deagol/flickr.com

 

Na Tasosu je popularna i tzv. rembatika. To je grčka verzija bluza, nastala u revolucionalrnim trenucima savremene grčke istorije. Tasos je idealno mesto i za one koji vole romantiku, jer pored fantastične prirode ima i lokale sa vrlo poetskim ambijentom.

 

Preporuke:

 

- Boomering Bar Potos: Odmah pored plaže. Preko dana nudi hladno pivo i osvežavajuće koktele, a uveče pravu atmosferu za zabavu. Pored njega se nalazi taverna Irene u koju turisti mogu navratiti ukoliko ih skoli glad usred provoda.
 

Večernji provod na brodu foto: dimsis/flickr.com

 

- Cafe Dolfin: Drži ga jedan britanski par. Služe engleski doručak svako jutro, a preko dana imaju odlična laka jela.
- Gliferoni: Ovo je mirna taverna na plaži Pahis (ili Rahoni). Služi se tradicionalna grčka hrana, osoblje je ljubazno, a ambijent savršen jer gleda na jednu od najlepših plaža na ostrvu.
- Naysika: Ovo je divni bar u Potosu. Ima odlične koktele i divne domaćine. Može se upoznati zanimljivo društvo. Takođe se može birati muzika po želji.
- Zorbas Live: Služi se odlična hrana. Imaju muziku uživo, a ples i pesma traju do kasno.
 

Noć na plaži foto: dimsis/flickr.com

 

- Fillipi: Divan restoran sa tradicionalnom hranom, ali po želji može da ima i elemente engleske ili neke druge poznate svetske kuhinje.
- Selinos Taverna: Nalazi se pored starih ruševina, na vrlo romantičnom mestu. Odlična tradicionalna jela prati tiha buzuki muzika u pozadini.
- Vigli: Par kilometara južno od glavnog grada. Leži na zlatastoj plaži koju ograničava kristalno plavo more. Igraju se grčki plesovi, a organizuju se i tematske večeri. Vrlo romantično mesto sa dobrom hranom.
- Simi: Nalazi se u staroj luci u glavnom gradu. Specijalizovani su za jela od morskih plodova i ribe. Često se mora čekati za sto zbog gužve, ali se čekanje uvek isplati.
 

Grčka hrana foto: Minialist Photography/flickr.com

 

- The Island Cafe: Na plaži u Limenasu. Ovaj kafe bar je posebno popularan i posećen predveče. Kada atmosfera dostigne vrhunac, igra se na plaži.
- XXL Club: Za ljubitelje žurki i igranja idealno mesto.
- Rock Cave Bar: Fantastično mesto za ljubitelje rok muzike i rok kulture uopšte. Dobra prilika i da se upoznaju ljudi istih interesovanja i ukusa.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte