specijalna ponuda - Tasos - Plaže

Plaže

Plaža na Tasosu foto: dimsis/flickr.com

 

Plaže na Tasosu su predivne, uglavnom prekrivene peskom. Voda je čista. Ima plaža za različite ukuse. Severno od grada Limenarija se nalazi plaža Tripiti. Prekrivena je belim peskom, a glavna atrakcija na njoj je prirodna kada koju sa otvorenim morem povezuje pećinski prolaz.

 

Plaža Makrijamos se nalazi zapadno od Limenarije. Važi za jednu od najčistijih plaže i redovno dobija plavu zastavicu. Ulaz se plaća. Što se zapadnije odmiče, to more i plaža postaju mirniji. Na ovoj plaži se može naći puno školjki.

 

Plaža Metalija se nalazi pored istog grada. Na njoj nema puno hladovine, ali se mogu kupiti osvežavajuća pića. Sa plaže se mogu videti eksplozije u rudarskim pećima, što joj daje uzbudljivu atmosferu.

 

Plaža Psili Amos foto: Sir Adavis/flickr.com

 

Plaža Pefkari se sastoji delimično od sitnog belog peska, a delimično od čistog oblog kamena. Niz nju se nižu barovi i taverne. Postoji mali kiosk. Sportske mogućnosti su vrlo raznolike, od džet skija preko paraglajdinga do banane.

 

Plaža Potos je peskovita i duga 2 km. Na šetalištu iznad nje se nalazi mnoštvo barova i taverni. Uređena je vrlo lepo, ima udobne ležaljke i suncobrane koji se mogu iznajmiti.

 

U okviru mesta Potos se nalazi i plaža San Antonio. Duga je 2 km. Nije pretrpana turistima, a ima ležaljke i suncobrane. Idealna je za one koji vole miran odmor na plaži.

 

Mali zaliv foto: Jonners/flickr.com

 

Između Potosa i Astrisa se nalazi plaža Psili Amos. Ona je vrlo popularna, te je u sezoni pretrpana. Ima vrlo lep bar i restoran. Prekrivena je finim belim peskom.

 

Plaža Livadi se nalazi iza samostana Arhangelou. Prekrivena je mešavinom peska i šljunka. Vrlo je popularna i posećena. Posebno je vole kamperi koji imaju na njoj odlične uslove za kampovanje.

 

Plaža Aiki se sastoji iz dve plaže. Jedna je peskovita i niz nju se nižu barovi i taverne. Druga je šljunkovita. Aiki je popularno mesto za pristajanje brodića koji krstare okolinom.

 

Skrivena plaža foto: gterez/flickr.com

 

Paradajz Bič je najlepša plaža na Tasosu. Nalazi se između Aikija i Kinire. Voda je vrlo plitka. Istočni vetrovi prave prijatne talase. Na plaži postoji mala taverna. Popularni su sportovi na vodi i pesku. Takođe je popularna i među nudistima.

 

Golden Bič je najduža plaža na ostrvu. Ima zlatni mekani pesak. Voda je vrlo plitka. Postoji mnoštvo sportskih aktivnosti na vodi i pesku. Tu su i mnoge taverne, barovi i hoteli.

 

Vrlo lepa plaža je Neos Prinos. Ona je prekrivena sitnim peskom. Uska je. Na njoj se nalazi nekoliko taverni i hotela.

 

Plaža Amouda foto: Sir Adavis/flickr.com

 

Skala Sotiras se sastoji od dve plaže. Jedna je peščana i manja. Na njoj postoje ležaljke i suncobrani. Iako nije duga, vrlo je žiroka. Pesak je zlatne boje. Na peščanoj plaži se mogu iznajmiti i mali brodovi. Druga plaža je prekrivena šljunkom.

 

Skala Marion se takođe sastoji od dve plaže. Ove plaže su vrlo male, ali su leti vrlo prijatne jer nisu pretrpane. Jedna od njih se zove Amouda. Druga je prekrivena lepim šljunkom.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte