specijalna ponuda - Tasos - Izleti

Izleti

Obala Sitonije foto: Hatzis House/flickr.com

 

Oni koji na Tasosu provode duži odmor trabalo bi da iskoriste priliku da posete Halkidiki. Tri fantastična poluostrva – Atos, Sitonija i Kasandra – nijednog posetioca ne ostavljaju ravnodušnim. Ljudi različitih ukusa i interesovanja nalaze na Halkidikiju pravo uživanje.

 

Oni koji vole da izlaze uveče i provode se po ludim žurkama na plaži i u klubovima mogli bi posetiti Kasandru. Ovo poluostrvo je prepuno simpatičnih turističkih mesta koja su specijalizovana za nezaboravni provod i uživanciju na rajskim plažama.

 

Grad Kavala, na obali preko puta Tasosa foto: deagol/flickr.com

 

Sitonija je idealna za one koji su u svemu umereni osim u jednom – u ljubavi prema prirodnim lepotama. Ovo poluostrvo je znatno mirnije od Kasandre, ali pored rajskih plaža nudi i svojevrsnu zabavu. Najbolji načain da se čovek lepo provede na Sitoniji je da ode u neku od tradicionalnih taverni i upozna lokalne stanovnike koji će ga zabavljati pričama o svojim običajima i dogodovštinama.

 

Atos je najsvetije mesto moderne Grčke. To je centar pravoslavlja u kojem se nalazi puno manastira. Oni su izgrađeni usred jedinstvene prirode planine Atos i oličavaju harmoniju duhovne strane čoveka i čiste prirode.

Naravno, oni koji imaju dovoljno para mogu se uputiti i u obilazak južnijih ostrva Egejskog mora.

 

Pošalji stranu na:


Avio karte