Ljoret de Mar - Plaže

Plaže

Plaže Ljoret de Mara nagrađene su Plavom zastavom foto: pascal_lotzin/flickr.com

 

Kao magnet plaže Ljoret de Mara privlače turiste širom sveta, a svedok njihovog kvaliteta i čistote je to što su nagrađene Plavom zastavicom. A bilo da volite izolovane plaže, nudističke, peščane ili kamenite, Ljoret vam izlazi u susret, jer ćete sve to naći baš u ovom popularnom turističkom letovalištu.

 

Plaža Ljoret foto: Salvador Altimir/flickr.com

 

Glavna i najposećenija plaža je Ljoret. Ova plaža najveća je u gradu, duga je 1630 m, a svojim posetiocima nudi brojne mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, tu se nalazi obilje hotela, barova, poslastičarnica i restorana. Smeštena tačno u centru gradića, prekrivena je grubim belim peskom i nudi sve ono što je potrebno za uživanje na suncu i moru u punoj udobnosti. Ukoliko ste do ove plaže došli kolima, ne brinite, plaža poseduje i parking. Takođe, ako ne volite da nosite mnogo stvari, iznajmite na plaži i ležaljke i suncobrane.

 

Na kilometar južno od grada je Fenals plaža, koja je upola manja od glavne plaže, ali jednako opremljena barovima i restoranima. Plaža je duga 700 m i druga je po veličini u Ljoret de Maru. Kao i na plaži Ljoret, i ovde će vas dočekati grubi beli pesak, mirna, kristalno čista voda. Fenals plaža svoja mesto pronašla je u uvali, zaklonjena je od vetra masivom koji je odvaja od centra grada i od glavne plaže.

 

Plaža Sa Boadella foto: Jaume Meneses/flickr.com

 

Malo dalje, na jugu, možete se opustiti na peščanoj plaži Sa Boadella. Ova plaža duga je 250 m i okružena je prelepom prirodom. Netaknuta očuvana priroda adut je ove plaže, i razlog zašto je ona rado posećena. Pored toga, šarm malih uvala, čije obale zapljuskuje kristalno čista voda, privlači sve one koji žele da se osame, uživaju i miru i tišini.


Plaža smeštena između dva brda, zaštićena od vetra i talasa, pa zbog toga karakteristična po mirnoj vodi, jeste Santa Cristina. Santa Cristina duga je 450 m, iznad nje se nalazi stenovita litica prekrivena borovom šumom. Plaža poseduje svoj parking, ovde možete iznajmiti suncobrane, a osveženje naći konzumirajući sladoled ili ispijajući omiljeno piće.

 

Plaža Canyelles foto: qgil/flickr.com

 

Na severoistočnoj strani Ljoret de Mara nalazi se plaža Canyelles, sa koje se pruža prelep pogled na luku, a pruža vam se mogućnost da ovde iznajmite jahtu i sa obale ove plaže obiđete susedne. Kao i većina plaža Ljoreta, mada je ova najudaljenija od centra grada, i ovde će vas sačekati grubi beli pesak. Prirodnu hladovinu pružaju vam borovi smešteni na visokim liticama koji je okružuju.

 

Međutim, ovo nije kraj, plaža i uvala je mnogo, dosta je i neiskorišćenih kupališta, pa ako ste raspoloženi prošetajte, istražujte, možda baš na vas čeka neko „skriveno blago“, neki neotkriveni „dragulj“ Ljoreta.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte