Bratislava - Šoping

Šoping

Ako se nađete u Bratislavi u okrobru, možete posetiti Sajam antikviteta, na kojem se prodaju novčići, medalje, bedževi, knjige, razglednice, slike, ploče, porcelain, stari nameštaj i još štošta interesanto. Ovaj sajam je sinonim za kupovinu u ovom gradu.

 

Veliki šoping centri poput Aupark-a i Polus City Centra, pored radnji svih vrsta, robnih marki i cena, pružaju i odličnu celodnevnu i vešernju zabavu u modernism bioskopima. Malo dalje od centra, blizu aerodrome, nalaze se Avion Shopping Park i najnoviji tržni centar - Shopping Palace.

 

Simpatični izlozi u Bratislavi foto: Yellow.Cat/flickr.com

 

Najbolje mesto za kupovinu suvenira je Glavni trg u Starom gradu, ispred Slovačkog Nacionalnog Pozorišta. Ovo mesto tokom cele godine obiluje sitnim stvarčicama koje simbolišu grad. Ne smete propustiti da bar zavirite u prodavnicu kristala RONA, u kojoj se prodaje slovačko staklo i kristalno posuđe, a nećete se prevariti ni ako kupite po koji komad, jer su cene, s obzirom na vrhunski kvalitet, odveć niske.

 

Ako želite da ponesete kući nešto dobro iz slovačke, onda su odličan izbor i vinarije poput Trunk-a i St.Michaels-a u Michalskoj ulici, ili Vinoteke Sv. Urbana blizu Gradske kuće i Kodrianke na uglu Laurinske ulice.

 

Kroz čitav centar nailazićete na male prodavnice starina (Sedlarska, Michalska, Laurinska, Panska, Obchodna ulica), a ako ste ozbiljniji kupac i kolekcionar, svratite do SOGA-e – glavne slovačke aukcijske kuće.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte