Putopisi

Putopisi - Izdvajamo:

 

Krstarenje grčkim ostrvima

elevate
elevate , 15. 09. 2017.
Lokacija: Atina (Grčka)
Ocena:
 
Suton na jednom ostrvu i svitanje na nekom drugom Jednom kad otkrijete sve čari odmora na brodu koji vas vozi od jednog do drugog čarobnom mesta, dok menjate divlje plaže i uživate u luksuzu i morskim specijalitetima na palubi, letovanje više nikada neće biti isto Tekst: Jelena Pantović Foto: Mitar Mitrović... »

Peraja umesto štikli

elevate
elevate , 30. 08. 2017.
Lokacija: Beograd (Srbija)
Ocena:
 
Ona živi na dnu mora i mazi se s ajkulama U podvodni svet Ivana Orlović Kranjc (42) zavirila je sa svega osam godina i do danas nije izronila. Nakon tri i po decenije ronilačkog iskustva plavetne dubine smatra svojim drugim domom Tekst: Nevena Dimitrijević Foto: Michael Aw, Ivana OK, Janez Kranjc... »

Dunđerski, bogati kao ravnica

elevate
elevate , 25. 08. 2017.
Lokacija: Čelarevo (Srbija)
Ocena:
 
Pod od dukata i bazeni puni mleka Slavu Lazara Dunđerskog, najbogatijeg Srbina 19. veka, čuvaju velelepni dvorci, jedan od drugoga lepši, i pesme koje se o njemu još pevaju po vojvođanskim kafanama Tekst: Aleksandra Držaić Foto: Goran Srdanov, Headroom-Art, Profimedia.rs... »

Stazama velikih pisaca: Gradovi koji su inspirisali Andrića

elevate
elevate , 12. 06. 2017.
Lokacija: Rim (Italija)
Ocena:
 
U Rimu je bio srećan, Trst mu nije prijao. Marselj mu je izgledao kao velika, ali hladna varoš, a u Parizu je video rastanke s najviše bola… Piše Tatjana Korićanac, autorka izložbe Ivo Andrić – pisac i diplomata... »

Dikens je izmislio londonsku maglu

elevate
elevate , 26. 04. 2017.
Ocena:
 
Postojala je ona i pre i posle Čarls Dikensa. Međutim, ona nikad ne bi prerasla u mitsku odliku najveće evropske metropole da je na stranicama svojih knjiga nije ovekovečio najveći engleski romansijer Piše prof. Zoran Paunović... »

Velika džamija šeika Zajeda u Abu Dabiju

elevate
elevate , 31. 03. 2017.
Ocena:
 
Mala slika raja Napravljena je u celosti od najlepšeg belog mermera, sva u dragom i poludragom kamenju, obojena sedefom, u cveću koje predstavlja rajske bašte i stubovima u bojama meda i mleka... »