Putopisi

Putopisi - Izdvajamo:

 

Stopama Hansa Kristijana Andersena

elevate
elevate , 08. 11. 2017.
Lokacija: Danska, Odense (Danska)
Ocena:
 
Čovek koji je video suštinu bića i stvari Svet je pun čudesa, ali mi smo na njih tako navikli da ih nazivamo svakodnevnim stvarima, rekao je čuveni pisac bajki, čiji su svetovi oplemenili duše dece širom sveta. Prošetali smo njegovim životom od Odensea do Kopenhagena Tekst: Jelena Pantović Foto: Dalibor Danilović... »

Pešačka tura po srpskim planinama: Popeh se i na Babin zub!

elevate
elevate , 08. 11. 2017.
Lokacija: Tara (Srbija)
Ocena:
, Komentara: 1
 
Tomas Smolvud iz Engleske oduvek je gajio strast prema planinarskim sportovima, od penjanja i snoubordinga u Alpima do trčanja i planinarenja. Danas piše o svojim ličnim preobražajima i avanturama na svom sajtu armchairmountaineer.com, pošto je napustio život bez odmora i poziciju direktora jedne velike austrijske kompanije.... »

Zemlja je najlepša iz vazduha

elevate
elevate , 15. 09. 2017.
Lokacija: Beograd (Srbija)
Ocena:
 
Osećaj slobode dok letite je neverovatan, a prizori iz visine dobijaju neku novu dimenziju i sami se nameću da budu zabeleženi na fotogrfiji zauvek Tekst i foto: Pilot Ivan Bukvić... »

Krstarenje grčkim ostrvima

elevate
elevate , 15. 09. 2017.
Lokacija: Atina (Grčka)
Ocena:
 
Suton na jednom ostrvu i svitanje na nekom drugom Jednom kad otkrijete sve čari odmora na brodu koji vas vozi od jednog do drugog čarobnom mesta, dok menjate divlje plaže i uživate u luksuzu i morskim specijalitetima na palubi, letovanje više nikada neće biti isto Tekst: Jelena Pantović Foto: Mitar Mitrović... »

Peraja umesto štikli

elevate
elevate , 30. 08. 2017.
Lokacija: Beograd (Srbija)
Ocena:
 
Ona živi na dnu mora i mazi se s ajkulama U podvodni svet Ivana Orlović Kranjc (42) zavirila je sa svega osam godina i do danas nije izronila. Nakon tri i po decenije ronilačkog iskustva plavetne dubine smatra svojim drugim domom Tekst: Nevena Dimitrijević Foto: Michael Aw, Ivana OK, Janez Kranjc... »

Dunđerski, bogati kao ravnica

elevate
elevate , 25. 08. 2017.
Lokacija: Čelarevo (Srbija)
Ocena:
 
Pod od dukata i bazeni puni mleka Slavu Lazara Dunđerskog, najbogatijeg Srbina 19. veka, čuvaju velelepni dvorci, jedan od drugoga lepši, i pesme koje se o njemu još pevaju po vojvođanskim kafanama Tekst: Aleksandra Držaić Foto: Goran Srdanov, Headroom-Art, Profimedia.rs... »